Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Dončićeva lekcija iz patriotizma /video/

© Foto : FIBALuka Dončić u dresu Slovenije
Luka Dončić u dresu Slovenije - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Pratite nas
Slovenački košarkaš Luka Dončić je izjavio da bi više voleo da osvoji olimpijsko zlato sa reprezentacijom svoje zemlje, nego šampionski prsten u NBA ligi.
Momak rođen 1999. godine tom izjavom očitao je lekciju iz patriotizma mnogima, rekavši nešto što će se u američkoj javnosti verovatno smatrati kontroverznim.
Podsetimo, Dončić je nakon izuzetno naporne sezone u Dalas Maveriksima došao direktno na pripreme reprezentacije kako bi joj pomogao da se plasira na Olimpijske igre putem kvalifikacija.
„Nema odmora“, rekao je tada Dončić.
Dončić za sada dominira u Litvaniji, gde se održava kvalifikacioni turnir, a Slovenija je ostvarila pobede u prva tri meča i plasirala se u finale.
Plejmejker Dalasa je protiv Angole imao 13 poena, šest skokova i devet asistencija, protiv Poljske je dodao 18 poena, šest skokova i deset asistencija, a protiv Venecuele 23 poena, devet skokova i 13 asistencija.
Detalj sa utakmice Hrvatska – Nemačka u Splitu - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Muk u Splitu – Hrvati ne idu na Olimpijske igre!
„Rekao bih da je to zlatna medalja sa Slovenijom. Kada igrate za svoju zemlju, to je nešto veoma posebno. Mada, ne bi mi smetalo ni da osvojim i jedno i drugo“, odgovorio je Luka na pitanje o tome šta bi više voleo – NBA prsten ili zlato sa Slovenijom.
Da bi uopšte imao priliku da pokuša da osvoji Olimpijske igre, Dončić će prvo morati da pobedi Litvance u Kaunasu, u nedelju od 18.30.
Taj zadatak neće biti uopšte lak, naprotiv, pošto je Litvanija ostvarila tri ubedljive pobede u prve tri utakmice, najviše zahvaljujući NBA zvezdama Jonasu Valančunasu i Domantasu Sabonisu.
​Podsetimo, na korak od OI se nalazi i Srbija, koja od 20.30 u Beogradu igra protiv Italije. O reprezentaciji i pozivu Igor Kokoškova u emisiji Miljanov korner govorio je bivši kapiten Partizana Vanja Marinković.
Senzacija – tim pun NBA zvezda ne ide na Olimpijske igre! /video/
Kraj za Bogdanovića i Atlantu! /video/
Italijani stara mušterija – Srbija protiv Azura igra za olimpijsku vizu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala