Kraj za Bogdanovića i Atlantu! /video/

© AP Photo / Curtis ComptonBogdan Bogdanović i Nejt Mekmilan
Bogdan Bogdanović i Nejt Mekmilan - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Pratite nas
Košarkaši Atlante Hoks eliminisani su iz plej-ofa posle poraza od Milvoki Baksa u šestoj utakmici finala Istočne konferencije. Jastrebovi su izgubili pred domaćom publikom i ukupnim rezultatom 4-2 završili su učešće u doigravanju.
Hoksi su imali šansu da na svom terenu obezbede sedmu utakmicu, takozvanu majstoricu, ali nisu imale snage i Baksi zasluženo prolaze u veliko finale.
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanovića odigrao je odličnu utakmicu, na terenu je proveo 37 minuta i postigao je 20 poena, uz dva skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte, uz odličnih 7/12 iz igre.
To je bilo nedovoljno jer su mu saigrači podbacili. Tu se pre svega misli na Treja Janga koji je zaigrao nakon dve utakmice pauze, ali utisak je da je možda bilo bolje da odmori i na ovom susretu jer je bio kontraproduktivan.
Janga muči povreda zgloba, što je bilo vidno na terenu i imao je samo 14 poena uz katastrofalnih 4/17. Tome je dodao četiri skoka i devet asistencija.
Utakmica je prelomljena u trećoj deonici koju su izabranici Majka Budenholzera dobili 44:29. Na kraju četvrtine franšiza iz Viskonsina imala je 19 poena prednosti i tu je meč bio gotov.
Baksi su i na ovom susretu bili bez Janisa Adetokumba, ali njegovo odsustvo se nije osetilo jer su Kris Midlton i Džru Holidej odigrao sjajne mečeve.
Midlton je postigao 32 poena i uz to je imao sedam asistencija, dok je Holidej bio na pragu tripl-dabla – 27 poena, devet skokova, devet asistencija i četiri ukradene lopte.
Dobar doprinos dali su Lopez i Konaton sa 13 poena, 12 je ubacio Portis, a Tig 11 poena.
U velikom finalu NBA sastaju se Finiks Sansi i Milvoki Baksi, a serija kreće u noći između utorka i srede u 03.00. Prednost domaćeg terena ima ekipa iz Arizone.
„Haos, puna hala, Zvezda u finalu... Ako promašim, ubiće me neko“ /video/
Muk u Splitu – Hrvati ne idu na Olimpijske igre!
„Orlovi“ do stotke i finala s Italijom /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala