Kanadska vojska u pripravnosti /video/

Kanadska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Pratite nas
Kanadska vojska je u stanju pripravnosti da u slučaju evakuacije pomogne žiteljima provincije Britanska Kolumbija koja je zahvaćena brojnim šumskim požarima.
Ministar odbrane Kanade Hardžit Sadžan potvrdio je da su 350 pripadnika oružanih snaga i vojni avioni spremni čekaju da pruže pomoć ugroženim područjima na zapadu zemlje, objavili su kanadski mediji.
Nadležne službe su potvrdile da pokušavaju da zauzdaju više od 170 šumskih požara izazvanih udarima gromova i ekstremno visokim temperaturama, a u protekla tri dana potvrđeno je broj udara gromova u pacifičkom delu Kanade porastao je gotovo sto puta u odnosu na isti period prošle godine.
​U periodu od srede u 15 sati do četvrtka u 6 ujutro u kanadskim provincijama Britanska Kolumbija i Zapadna Alberta evidentirano je više od 710.000 udara groma, dok je petogodišnji prosek 8.300, izjavio je meteorolog Kris Vagaski, objavio je ranije Rojters, prenosi Tanjug.
Provincija Britanska Kolumbija se suočava i s nezapamćenim toplotnim talasom koji je do sada prouzrokovao 719 smrtnih slučajeva, trostruko više od proseka za isti period godine, potvrđeno je iz provincijalne službe sudske medicine.
Tokom toplotnog talasa, u gradiću Litonu oboren je kanadski rekord star preko 80 godina sa temperaturom od 49,6 stepeni, Liton je potpuno uništen u vatrenoj stihiji, a dvoje ljudi je izgubilo život.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala