Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Nadrealni Dončić utišao Kaunas i odveo Slovence na Olimpijske igre!

© Foto : FIBANavijači Slovenije tokom utakmice sa Litvanijom u Kaunasu
Navijači Slovenije tokom utakmice sa Litvanijom u Kaunasu - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Pratite nas
Luka Dončić i reprezentacija Slovenije uspeli su da savladaju Litvaniju u Kaunasu rezultatom 96:85 i plasiraju se na Olimpijske igre.
Slovenija, aktuelni šampion Evrope, uspela je da se plasira na Igre i ostavi Litvance bez istog.
Najzaslužniji za to bio je Dončić, koji je još jednom pokazao da je jedan od najboljih igrača na planeti, te je meč završio sa 31 poenom (13/23 iz igre), 11 skokova i 13 asistencija.
Slovenci će na Igrama, koje počinju 23. jula, igrati u Grupi C sa Španijom, Argentinom i domaćinom Japanom.
​Obe reprezentacije su ušle izuzetno motivisano u utakmicu, a dobru igru Dončića neutralisao je Valančunas na drugoj strani.
Šuterski raspoloženi Slovenci su uspeli da se odlepe i da pred kraj prve deonice dođu do +10, ali je domaćin momentalno odgovorio već početkom druge četvrtine poveo.
Dončić je nastavio da dominira, pa se na poluvreme otišlo u potpunom egalu, sa rezultatom 52:52.
​Plejmejker Dalas Maveriksa je u istom ritmu ušao i u treću četvrtinu, što je donelo Slovencima novu dvocifrenu prednost, nakon dobre role i Vlatka Čančara i Majka Tobija.
Gosti su u poslednji kvartal ušli sa 11 poena prednosti, a posle pet vezanih poena mladog asa Denver Nagetsa Čančara bilo je +16.
​Slovenci su nastavili da igraju u istom ritmu i da pogađaju većinu otvorenih šuteva, te je delovalo da imaju odgovor za svaki potez Litvanaca, dok je Dončić i dalje bio potpuno nezaustavljiv.
Mimo očekivanja su Slovenci mirno priveli meč kraju i krenuli u veliko slavlje.
Pored Dončića, izuzetan je bio Vlatko Čančar sa 18 poena i pet skokova, a dobro su ga pratili i Jaka Blažić sa 16 poena i Majk Toubi sa 13 poena i četiri uhvaćene lopte.
Na drugoj strani su po 14 poena ubacili Arnas Butkevičus, Jonas Valančunas i Mantas Kalnijetsi, dok je podbacio Domantas Sabonis koji je imao svega devet poena.
​► Dončićeva lekcija iz patriotizma /video/
„Željko je mamac za igrače, Partizanu je mesto u Evroligi“ /video/
Muk u Splitu – Hrvati ne idu na Olimpijske igre!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala