Dominacija Rusa kakva nije viđena od pada Sovjetskog Saveza

© AP Photo / Alberto PezzaliRuski navijači na Vimbldonu
Ruski navijači na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, Andrej Rubljov i Karen Hačanov prvi su ruski teniseri još od pada Sovjetskog Saveza koji su na Vimbldonu obezbedili plasman u drugu nedelju turnira, odnosno u osminu finala.
Više od trideset godina nije se desilo da tri ruska tenisera igraju u drugoj nedelji turnira i Vimbldona, a kako se tenis u površinski najvećoj zemlji na svetu nalazi u usponu, bilo je pitanje vremena kada će se to desiti.
I, Rusija je dočekala da na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Velike Britanije ima trojicu tenisera među 16 najboljih u Londonu.

Danil Medvedev

Drugi teniser sveta i najveća uzdanica ruskog tenisa. Medvedev je u trećem kolu preživeo meč sa Marinom Čilićem nakon što je gubio 2-0 u setovima.
Danil je uspeo da se vrati iz velikog minusa i u borbi za četvrtfinale igraće protiv Huberta Hurkača. Medvedev mogao bi da dođe i do prvog mesta ukoliko osvoji Vimbldon.

Andrej Rubljov

Rubljov je najmlađi od pomenute trojice tenisera i ako slavi u osmini finala protiv Martana Fučoviča, u četvrtini ga verovatno očekuje duel sa Novakom Đokovićem. „Verovatno“ jer Novak treba da opravda ulogu favorita protiv Kristijana Garina.
Rubljov ima dobar turnir za sada, eliminisao je Delbonisa, Herisa i Fonjinija, a favorit je i protiv mađarskog tenisera.

Karen Hačanov

Hačanov je teniser koji već dugo igra na ATP turu, ali jako mlad se probio, te ima tek 25 godina, iako je utisak da je među najboljima deset godina. Nije došao sa velikim ambicijama u London, ali igra sjajno što pokazuje i pobeda nad Frensisom Tijafoom koji je ranije eliminisao Stefanosa Cicipasa.
Hačanovu se lepo otvorio žreb i ako pobedi Sebastijana Kordu, u četvrtfinalu igraće protiv Roberta Bautiste-Aguta ili Denisa Šapovalova.

Nedelja dan odmora na Vimbldonu

Tradicionalno nedeljom nema tenisa na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije, pa tako u ponedeljak isto sledi tradicionalni manični dan kada na teren izlaze svi teniseri i teniserke.
Novak Đoković i Kristijan Garin otvoriće program na Centralnom terenu i njihov meč trebalo bi da počne u 14.30 po srednjeevropskom vremenu.
Kada je reč o ruskim teniserima, Hačanov u podne igra na terenu 11 protiv Korde, a Medvedev i Hurkač izaći će na teren broj dva posle duela RubljovFučovič koji je zakazan za 14 časova.
Federer rastužio Britance!
Medvedev uništio Čilića posle 0-2! /video/
Kirjosove pretnje Đokoviću završene predajom /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala