Zaharova: Japansko-američke vojne vežbe na Hokaidu uperene protiv Rusije

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Pratite nas
Vojne vežbe na japanskom ostrvu Hokaido, nedaleko od ruskih granica, U Moskvi doživljavaju kao način za „osiguranje uskih interesa vojne alijanse Japana i Vašingtona“, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Kako je rekla, Tokio ovim konkretnim potezima i rečima svog ministra ukazuje na šta su stvarno usmereni njeni napori na vojnom planu.
„Teško je oteti se utisku da su razne inicijative Japana koje se tiču pitanja osiguranja mira i stabilnosti u Azijsko-pacifičkom regionu, uključujući koncepciju ‘Slobodnog i otvorenog Indo-pacifičkog regiona', zapravo u službi jednog zadatka – obezbeđivanja usko blokovskih interesa vojnog saveza sa Vašingtonom’ “, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.
Podsetimo, vojne vežbe „Istočni štit“ održavaju od 24. juna do 11. jula, a po obimu teritorije na kojoj se izvode i prema broju angažovanih snaga su - bez presedana
Zaharova je skrenula pažnju i na posetu japanskog ministra odbrane Nobua Kisija ostrvu Hokaido 29. juna. On je tada ukazao na „suštinski značaj“ severnog pravca za Japan.
U tom pravcu Japan ima samo jednog suseda – Rusiju, rekla je Zaharova i dodala da se Tokio povlači iz konstruktivnog dijaloga sa Rusijom u vezi sa pitanjima iz oblasti bezbednosti koji izazivaju zabrinutost Rusije.
Pročitajte još:
 
 
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala