Velike gužve na granicama Srbije

Pratite nas
Prvi vikend jula donosi i prvi talas turista iz Zapadne Evrope u tranzitu i veće gužve na graničnim prelazima. Tokom noći granični prelaz Preševo prešlo je 11.000 putnika i više od 2.000 vozila.
Na graničnom prelazu Horgoš zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 90 minuta.
Zadržavanje na ulazu za putnička motorna vozila je 60 minuta.
Na graničnom prelazu Gradina, zadržavanje na izlazu za putnička motorna vozila je 30 minuta, a na Gostunu zadržavanje na izlazu za sva vozila je 30 minuta.
Na graničnom prelazu Preševo ima gužve, koje su na ulazu u Srbiju veće, vozila se kreću u talasima po četiri kolone, a zadržavanja su oko 30 minuta.
Iz policije je rečeno da je tokom noći granični prelaz Preševo prešlo 11.000 putnika i više od 2.000 vozila, na izlazu iz zemlje su naši državljani koji putuju u Grčku, a na ulazu su građani Severne Makedonije koji dolaze u Srbiju da se vakcinišu, u Bujanovac i Vranje.
Očekuju se gužve tokom dana kao i sutra.

Šta treba da znaju oni koji su krenuli u Grčku

Grčka je otvorila sve granične prelaze ka Severnoj Makedoniji i oni su od 1. jula počeli da rade 24 sata.
Naši građani moraju da popune PLF obrazac da bi ušli u Grčku, moraju imati potvrdu da su vakcinisani ili da su preležali koronu, ili da imaju pi-si-ar test koji je negativan i koji nije stariji od 72 sata, a važi i anatigenski test koji ne može biti stariji od 48 sati.
Pi-si-ar test ne moraju imaju deca mađa od 12 godina, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala