„Haos, puna hala, Zvezda u finalu... Ako promašim, ubiće me neko“ /video/

© Sputnik / Miljanov kornerSrpski košarkaš Vanja Marinković
Srpski košarkaš Vanja Marinković - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Pratite nas
Vanja Marinković, bivši kapiten Partizana i trenutno slobodan košarkaš, bio je gost emisije Miljanov korner u kojoj je pričao o reprezentaciji, počecima u Partizanu, odlasku i inostranstvo, ali i o eventualnom povratku u Humsku.
Marinković je priključen seniorskom timu Partizana sa 16 godina i veoma dobro se seća finalne serije Košarkaške lige Srbije kada je ušao u dvanaest igrača jer se razboleo Dejan Musli.
„Sećam se da se Musli nešto razboleo, dobio temperaturu i ja sam ušao u tim za finale sa Zvezdom. Dule (Vujošević) me je ubacio da igram, a da pritom nisam očekivao. Ulazim u igru i Dule mi kaže: 'Samo šutni kada si sam'. A ja ne znam dva napada... Još haos, puna hala, Zvezda u finalu... Razmišljam gde ću ja da šutnem, ako promašim ubiće me neko. I šutnuo, ali nisam dao. Stvarno treba biti lud, kao što je on, pozitivno lud, da daš nekom klincu kao da uđe u finale i igra“, rekao je Marinković za Sputnjik.
Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Sputnjik sport – Miljanov korner: „Voleo bih da radim sa Obradovićem, ali...“
Vaša o Vujoševiću ima samo reči hvale.
„To je neki drugi nivo. Najbolji trener sa kojim sam radio. Ne postoji bolji trener za napredak, od tih nekih tinejdžerskih dana do 22-23 godina. U Evropi ne postoji bolji. Dolazio sam u sedam ujutru da ubacim hiljadu, on je bio tu i gledao, a trener je vraćao lopte. Onda u deset kreće trening sa prvim timom. Zatim terena, pa ostaneš posle da šutneš i onda uveče opet. Nije bilo svaki dan u sedam ujutru, ali bilo je ostajanja posle treninga svaki dan“, kaže srpski košarkaš.
Marinković je prokomentarisao dolazak Željka Obradovića, a pričao je o potencijalnom povratku u Humsku.
„Nisam iznenađen. Kada se povela priča, nije mi bilo nerealno. Da, on je najveće ime u Evropi, ali znajući koliko voli Partizan... Jeste mi malo iznenađenje, ali nije sada 'vau'. Voli Partizan i želi da vrati klub na velike staze“, rekao je Marinković koji smatra da će Željko i Partizan oformiti dobar tim jer svi žele da igraju za njega.
„Voleo bih da igram za Partizan, da tu završim karijeru. Za sada su bili razgovori, ali ništa ozbiljnije od toga. Samo to mogu da kažem. Ništa ozbiljno, a opet meni je drago jer se radi o velikom treneru, o mom klubu i šta god da se desi, mislim da će biti dobro za klub“, dodao je Vanja na pitanje o povratku u Partizan.
Marinković iza sebe ima turbulentnu sezonu, operisao je rame i, kako sam kaže, malo neočekivano je došao poziv Igora Kokoškova za pripreme za kvalifikacioni turnir.
„Bilo mi je drago što je stigao poziv, nisam ga očekivao. Žao mi je (što nisam u 12), ali biće još prilika. Sledeće godine ide Evropsko prvenstvo, pa još šampionata...“, rekao je Vanja i osvrnuo se na rad sa Igorom Kokoškovim:
„Čuo sam priče, uglavnom iste i nije mi bilo realno da ga svi toliko hvale, kako je dobar čovek, trener, kako je sve super. Nekako mi je to zvučalo nerealno, međutim, stvarno je tako. Sve što sam čuo je tako, i još puta dva. Dobar je čovek, zna kako igrač misli. Što se njega tiče i cele priče, samo dobre stvari i nadam se da će još dugo biti trener Srbije.“
Marinković je bio upitan da prokomentariše odluku Nikole Jokića da ne igra za reprezentaciju i kako su saigrači podneli tu vest.
„Iskreno, niko se nije mnogo iznervirao, ni potresao. Momci su prihvatili kao što bi i svaki normalan čovek trebalo da prihvati jer znaju u kom je stanju Jokić – psihičkom i fizičkom. Naravno da bismo svi voleli da je sa nama i da je sada sa njima, ali on je bio treći po minutima u NBA, MVP... Mislim da je do tog nekog stadiuma da više ne može, ni psihički ni fizički da isprati. A, on hoće. Siguran sam da hoće, ali imaš tu neku granicu, koju je on odavno prešao, gde ti telo kaže – 'vidi stani, imaš i ti svojih pet minuta odmora'. Nažalost to je ispalo tako, ali se nadam da će sledeće godine sigurno igrati za Srbiju.“
Sputnjik sport – Miljanov korner: „Voleo bih da radim sa Obradovićem, ali...“
Još dva stepenika do Tokija – na prvom je prepreka Portoriko
Obradović povukao prvi potez i šokirao navijače Crvene zvezde! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala