Strojev korak u štiklama: Ukrajinska vojska na meti kritika /video, foto/

© AFP 2023 / Ukrainian Defence ministry press-servicePripadnice vojske Ukrajine marširaju u štiklama
Pripadnice vojske Ukrajine marširaju u štiklama - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Pratite nas
Odluka ukrajinskih vojnih vlasti da žene vojnici na paradi povodom Dana nezavisnosti Ukrajine, koji se obeležava 24. avgusta, marširaju u cipelama sa štiklama izazvala je ogorčenje i podsmeh ne samo kod predstavnika vlasti, već i širom društvenih mreža.
Kritike su pre svega stigle iz Vrhovne rade, a predsednik tamošnje Skupštine Dmitrij Razumkov rekao je da žene koje učestvuju u paradi pre svega treba da nose udobnu obuću.
Mnogi poslanici su takođe bili protiv ove odluke, a Irina Geraščenko iz stranke „Evrosolidarnost“ kazala je da je prvo pomislila da je u pitanju fotomontaža, a kada je shvatila da je stvar ozbiljna dodala da je to – ponižavajuće.
I političarka Ivana Klimpu-Cinkadze upitala je u parlamentu da li Ministarstvo odbrane shvata da žene u ratu ne idu u štiklama već u – čizmama?
Ona je, zajedno sa drugim poslanicima, poklonila ministru odbrane ženske cipele sa štiklama i predložila mu da proba da u njima napravi makar nekoliko koraka.
Istovremeno, mnogi korisnici društvenih mreža u ovome vide ismevanje vojske i seksistički odnos prema ženama.
Ministarstvo odbrane Ukrajine je, međutim, objasnilo da su ovakve cipele leti čak i bolje od nošenja beretki i da su prilagođene za paradu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala