Stiže vazduh iz Afrike: Srpski meteorolog objavio kada se vraćaju tropske temperature

© Sputnik / Lola ĐorđevićPas pokušava pronaći spas od vrućine u fontani
Pas pokušava pronaći spas od vrućine u fontani - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Pratite nas
Topla vazdušna masa iz Afrike ponovo će nam doneti tropske temperature, do 35 stepeni, najavio je meteorolog Đorđe Đurić.
Posle vikenda sa veoma prijatnim temperaturama, od sredine sledeće nedelje ponovo će biti veoma toplo, najavio je Đurić.
„Posle veoma visokih temperatura, Srbija je od juče pod uticajem svežeg vazduha, a temperature su niže za više od 10 stepeni u odnosu na prethodni toplotni talas. Znači temperature su ispod 30 i konačno je prekinuta serija tropskih noći jer su minimalne temperature opale ispod 20, pa su noći mnogo prijatnije“, napisao je Đurić na svom Fejsbuk profilu.
Do kraja dana u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno vreme, ponegde na severoistoku sa slabom i kratkotrajnom kišom.
„Duvaće pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28, u Beogradu do 26 stepeni“, napisao je Đurić.
U nedelju nakon prijatnog jutra biće umereno oblačno tokom dana, uz promenu sunčanih i oblačnih intervala.
„Jutarnja temperatura od 11, na jugoistoku do 19 stepeni u severnoj Srbiji, u Beogradu do 18. Maksimalna dnevna od 27, u Beogradu do 29 stepeni, koje su takođe prosečne maksimalne temperature za ovo doba godine“, najavio je Đurić.
Ispovest Srbina iz pakla koji je odneo stotine života u Kanadi
Kako je dodao, u ponedeljak će biti promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i maksimalnom temperaturom od 25 do 30 stepeni, u Beogradu do 27.
„U utorak pretežno sunčano i toplije, tokom dana uz razvoj oblačnosti. Duvaće pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 29 do 33, u Beogradu do 31 stepen“, objavio je meteorolog.
Kako je objasnio „zbog aukcije veoma tople vazdušne mase iz severne Afrike pod uticajem grebena, opet će biti sunčano i toplo, sa maksimalnim temperaturama u većini površina oko 35, negde više od 35 stepeni, a u Beogradu se ponovo očekuju tropske noći, tako da minimalne temperature neće pasti ispod 20 ni tokom noći“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala