„Rekao sam mu: 'Moj si heroj“ – emotivan ispraćaj britanske legende sa Vimbldona

© AP Photo / Kirsty WigglesworthEndi Mari – Vimbldon
Endi Mari – Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Pratite nas
Endi Mari završio je učešće na Vimbldonu u trećem kolu porazom od Denisa Šapovalova – 6:4, 6:2, 6:2. Mari je ove godine bio jedna od najlepših priča Vimbldona jer je učestvovao na turniru prvi put od 2017. i uspeo je da prođe dva kola.
Nekadašnji svetski broj jedan godinama unazad ima velikih problema sa kukom, jasno da nikada više neće igrati na nivou od pre, ali i pored toga se bori, te je sjajno videti ga na terenu.
Mari je u prva dva kola eliminisao Basilašvilija i Otea, ali u trećem nije imao snage i mladi Denis Šapovalov je razočarao publiku na Centralnom stadionu.
Šapovalov, koji ima svega 22 godine, u tri seta pobedio je Marija i posle meča imao je samo lepe reči za Škotlanđanina.
„Snovi su mi se ostvarili. Tokom godina uložio sam dosta napora da bih jednog dana igrao na Centralnom terenu protiv legende poput Marija. Za mene, ali i mnoge druge, on je inspiracija“, kazao je Kanađanin.
Mari je tokom 2017. godine imao problema sa kukom, a 2018. morao je da ga operiše nakon čega je ispao iz 800 na svetu. Ugrađen mu je metalni kuk, a 2019. imao je novu operaciju.
Iste godine uspeo je da se vrati na ATP tur i osvoji prvu titulu posle višegodišnje pauze, a 2021. i dalje pokušava da se vrati u vrh svetskog tenisa, čime dosta rizikuje zdravlje.
Zato je Mari mnogima inspiracija, jedan od njih je i Denis Šapovalov, koji mu je na mreži, nakon što ga je pobedio, rekao: „Moj si heroj“.
Koliko ćemo dugo još gledati Marija na profesionalnom nivou, to niko ne zna, ali sve dok je na turu ljubitelji tenisa treba da uživaju i da se raduju svakoj njegovoj partiji jer je godina bio odmah uz Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
​► Navijali su za Amerikanca, a Novak im je dao ono što su želeli /foto, video/
Đoković jači od publike i nasmejanog Amerikanca!
Amerikanac rastužio Britance i ugasio im veliku nadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala