Još dva stepenika do Tokija – na prvom je prepreka Portoriko

© Foto : KSS / Nebojša ParaušićSrpski košarkaš Aleksa Avramović
Srpski košarkaš Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu u 16 časova igra utakmicu protiv Portorika u polufinalu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju. Izabranici Igora Kokoškova dobro poznaju protivnika i veliki su favoriti da izbore plasman u finale turnira u Beogradu.
Srbija u grupnoj fazi nije briljirala, iako su ostvarene dve pobede Orlovi su se mučili i nismo videli ono najbolje od njih.
Razloga je mnogo, ali o njima sada ne treba pričati jer postignut maksimalan rezultat i sav fokus je na nezgodnim Portorikancima.
Naši košarkaši igrali su sa karipskom državom više puta u poslednjih nekoliko godina, a snage su nedavno odmerili na Akropolis Kupu na kom je Srbija slavila 80:68.
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Nesinhronizovani Orlovi /video/
O predstojećem meču Orlova pričao je standardni reprezentativac Aleksa Avramović.
„Posle dve pobede u dve utakmice, dolazimo kao favoriti u odnosu na Portoriko. Igrali smo protiv njih na 'Akropolis kupu' u Atini, znamo kakva su ekipa, to je isti tim koji smo tamo savladali sa dvocifrenom razlikom. Znamo im vrline, imaju par sjajnih šutera i nekoliko čvrstih momaka pod košem. Kondit i Klavel su dvojica ključnih igrača koje treba da zaustavimo, svakako uz plejmejkera Gerija Brauna. On je dobar dodavač i odličan igrač. Mislim da imamo bolji sastav i dužu klupu, da smo spremni da pred našim navijačima zabeležimo pobedu i idemo ka našem cilju“, rekao je Avramović za zvaničan sajt kluba.
Portoriko je pokazao da je došao u dobroj formi u Beograd namučivši Italiju u grupnoj fazi. Imali su šansu i da preokrenu rezultat, ali su Azuri ipak izašli kao pobedniki.
Ekipa se nikako ne sme potceniti, a to ističe i selektor Igor Kokoškov.
„Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu. Važno je da nam zdravstveni bilten bude bolji u odnosu na utakmicu sa Filipinima“, rekao je selektor Srbije.
Kokoškov je pričao i o zdravstvenom biltenu.
„Videćemo da li će igrati Kalinić, dok se Micić i Bjelica osećaju bolje što su dobri znaci. Ognjen Dobrić ima određene probleme i on je takođe upitan za sutra. Najvažnije nam je da znamo ko će moći da nastupi. Ekipa Portorika igra duže zajedno, očigledno su uigraniji, imaju definisanu rotaciju i svoje uloge u timu. Mi, nažalost, ni jedan trening nismo odradili u punom sastavu, a čak i danas će nam neki igrači faliti na treningu“, kazao je.
Selektor Srbije još jednom je ponovio da će utakmicu dobiti ekipa sa boljom energijom.
„To je informacija za ljude koji vole i prate naš tim, ali, ponoviću, ovakve utakmice se ne dobijaju perfektnom uigranišću i egzekucijom, već željom, energijom i odlukom da se dobije. Ne sumnjam da ćemo se boriti, ali moramo da, uz energiju koja će biti prisutna na najvišem nivou, odigramo pametno, smanjimo broj izgubljenih lopti i igramo timski. Igramo pred svojom publikom, znamo šta je cilj i daćemo sve od sebe da to ostvarimo.“
U prvom polufinalu od 13.00 sastaju se Italija i Dominikanska Republika, dok je susret Srbije i Portorika na programu u 16 časova.
Mural sa likom i porukom patrijarha Pavla u dvorištu košarkaške porodice Luković /foto, video/
Hrvatska posle drame izbegla novi debakl!
Ruski košarkaši bez Olimpijskih igara!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala