Britanci na nogama zbog istorijskog uspeha tinejdžerke! /video/

© AP Photo / Alberto PezzaliBritanska teniserka Ema Radukanu proslavlja poen na Vimbldonu
Britanska teniserka Ema Radukanu proslavlja poen na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Pratite nas
Mlada britanska teniserka Ema Radukanu nastavila je da pravi velika iznenađenja na Vimbldonu, te se plasirala u drugu nedelju turnira.
Radukanu je u trećem kolu Vimbldona savladala Rumunku Soranu Kirsteu sa 2-0 u setovima, posle jednog časa i 42 minuta borbe – 6:3, 7:5.
Talentovana 18-godišnjakinja rumunskog porekla, inače rođena u Kanadi, dobila je specijalnu pozivnicu od organizatora i nadmašila bilo čija očekivanja postavši najmlađa britanska teniserka koja se plasirala u osminu finala Vimbldona u istoriji Open ere.
​Pre pobede nad Kirsteom, 45. teniserkom sveta, izbacila je i Vitaliju Dijatčenko i Marketu Vondrušovu sa po 2-0, što znači da sve do osmine finala nije izgubila nijedan set.
Protivnica u osmini finala biće joj bivša hrvatska, a sada australijska teniserka Ajla Tomljanović, koja je eliminisala Jelenu Ostapenko sa 4:6, 6:4, 6:2.
​Organizatori su Emi ukazali veliku čast time što su joj meč zakazali za Teren 1, drugi po veličini na Vimbldonu, a publika ju je ispoštovala jer se okupila u velikom broju.
„Iskreno, bez teksta sam. Nisam znala kako ću reagovati ako pobedim. Hvala svima na podršci danas. Ovo je najveći teren na kojem sam ikada igrala i mislim da sam se dobro ponela na početku. Uz vas (publiku) sam preživela ceo ovaj meč“, rekla je presrećna Radukanu, koja je imala gromoglasnu podršku navijača od prvog do poslednjeg poena, te je na kraju ispraćena sa terena velikim aplauzom.
Plasman u osminu finala zabeležile su i Anđelik Kerber (pobedila Sasnovič sa 2-1), Karolina Muhova (pobedila Pavljučenkovu sa 2-0) i Koko Gof (pobedila Juvan sa 2-0).
„Rekao sam mu: 'Moj si heroj“ – emotivan ispraćaj britanske legende sa Vimbldona
Federer: Jasno je – Đoković je favorit
Suze i kraj za sestre Vilijams
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala