Azuri su prošli, ali su ogorčeni na kontroverznog slovenačkog arbitra /video/

© AFP 2023 / VALENTYN OGIRENKOSlovenački sudija Slavko Vinčić
Slovenački sudija Slavko Vinčić - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, ali javnost na Apeninskom poloustrvu i dalje je u neverici zbog jedinog gola koji su Azuri primili u duelu protiv Belgije. U centru pažnje bio je slovenački arbitar Slavko Vinčić koji je pokazao na belu tačku u nadoknadi prvog poluvremena.
Igrala se završnica prvog poluvremena kada je fudbaler Belgije Džeremi Doku oboren u kaznenom prostoru Italije. Đovani di Lorenci je odgurnuo krilnog napadač Belgije i Vinčić je procenio da je to jedaneasterac.
Kontakt je postojao, ali penali se nisu sudili ni za žešće startove, te su mediji u Italiji „razapeli“ Vinčića zbog odluke da pokaže na belu tačku.
Poznati italijanski novinar Tankredi Palmeri na Tviteru je napisao da se radi o „apsolutnoj krađi“, dok je Alesandro Altobeli, nekadašnji napadač Intera, u studiju Rai sporta izjavio da bi Vinčić trebalo da dobije neku nagradu velikodušnost.
​„Dao bih nagradu za velikodušnost godine Slavku Vinčiću. Dati penal za ovaj start je smešno, pogotovu u utakmici od ovakvog značaja“, kazao je Altobeli za italijansku televiziju.
UEFA je ukazala veliko poverenje Vinčiću time što mu je dala šansu da sudi najzvučniju utakmicu četvrtfinala, a dobro je poznato kakvu istoriju ima slovenački arbitar.
Podsećamo, Vinčić se u maju prošle godine našao među 35 osoba uhapšenih u luksuznoj vili u okolini Bijeljine, gde je zatečen u društvu sumnjivih osoba i jedne devojke iz Srbije, prepoznate u javnosti po zanimanju „starlete“.
„Najveća greška u mom životu“, rekao je Vinčić nakon što je pušten iz pritvora.
Vinčić je saslušan kao svedok i vraćen je u Sloveniju, uz obrazloženje da se u vili našao zbog poslovnog sastanka.
„Dobio sam poziv da se pridružim žurki. Prihvatio sam to, otišao sam sa poslovnim prijateljima, ali nikoga od ljudi tamo nisam prepoznao“, rekao je Vinčić.
Sve se završilo na tome, Vinčić nije snosio posledice, već je nastavio da obavlja posao fudbalskog sudije – čak i na Evropskom prvenstvu.
Slovenac dobio podsećanje na „najveću grešku“: „Uhapšen na zabavi sa starletama u Srpskoj...“
Čudesna utakmica u Sankt Peterburgu – Španija posle drame izbacila Švajcarsku!
Dve „golčine“ odvele Italiju u polufinale – kraj za prvog favorita! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala