Pod maskom vojnih vežbi: Više od 50 stranih letelica špijuniralo ruske granice za sedam dana

© Foto : Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaIzviđački avion NATO-a iznad Crnog mora
Izviđački avion NATO-a iznad Crnog mora - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Tokom protekle sedmice više od 50 izviđačkih aviona i bespilotnih letelica primećeno je kod ruskih granica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi televizija „Zvezda“.
Kako je precizirano, ruske radarske stanice su tokom proteklih sedam dana registrovale ukupno 53 strane letelice od čega 47 aviona i šest bespilotnih letelica, koji su vršili izviđanja duž ruskih granica.
Sve letove stranih letelica kontrolisali su ruski radari. Kako se ističe, nije narušen vazdušni prostor Rusije.
Podsetimo, u Ukrajini i severozapadnom delu Crnog mora održavaju se vojne vežbe „Morski povetarac“ sa 5.000 vojnika,40 aviona i 32 broda iz 32 zemlje NATO-a i zemalja-saveznika, dok je u vazdušnom prostoru Baltičkih zemalja u toku vežba u kojoj učestvuje više od 20 borbenih aviona, uključujući i avion za rano upozorenje i kontrolu vazdušnog prostora AWACS E-3.
Kako je rekao general-major u rezervi Vladimir Bogatirjov neviđena aktivnost NATO-a u blizini ruskih granica je vrlo opasna tendencija.
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije upozorilo je da će pažljivo pratiti tok priprema i manevara i da će „odgovoriti u skladu sa razvojem situacije kako bi osigurala vojnu bezbednost Rusije“.
Kako je ranije saopštavano, strana vojna avijacija je aktivno delovala u regionu održavanja vojnih vežbi ruske Tihookeanske flote u centralnom delu Tihog okeana, koje su održane od 7. do 24. juna. Ministarstvo odbrane Rusije je potvrdilo da je kamuflažom sprečeno da se utvrdi tip ruskog broda i njegove tačne koordinate.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala