Kijev: Kategorički odbacujemo navode Lukašenka o oružju, nismo obavešteni o zatvaranju granice

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaKijev formulisao spoljnopolitičku strategiju, traži od Rusije reparacije
Kijev formulisao spoljnopolitičku strategiju, traži od Rusije reparacije - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Kijev kategorički odbacuje navode beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka o navodnim isporukama oružja iz Ukrajine u Belorusiju, izjavio je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.
„Nikada se nismo mešali u unutrašnja pitanja Belorusije. Nemamo nameru da to činimo ni u budućnosti. Takav isti stav očekujemo i od Minska, da severna granica ostane bezbedan prostor. Istovremeno, pozicioniranje Ukrajine kao spoljne pretnje deo je politike dezinformisanja, represija i zastrašivanja beloruskog stanovništva. Uvereni smo da nikakve apsurdne optužbe i zastrašivanja ne mogu da odvoje beloruski narod od prijateljskog ukrajinskog naroda i Ukrajine kao države koja poštuje i štiti ljudska prava“, naveo je Nikolenko.
On je rekao i da ukrajinske vlasti za sada nisu dobile nikakvo zvanično saopštenje iz Minska o zatvaranju zajedničke granice.
„Ukrajinska strana za sada nije dobila zvanično obaveštenje o zatvaranju granice od strane Belorusije. Od takvog poteza najviše štete imao bi beloruski narod“, rekao je Nikolenko za ukrajinsku agenciju UNIAN.
Podsetimo, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je prethodno izjavio da je naložio pograničnim snagama da u potpunosti zatvore granicu sa Ukrajinom jer odatle u zemlju ulazi ogromna količina oružja.
„Ogromna količina oružja dolazi iz Ukrajine u Belorusiju. Zbog toga sam naložio pograničnim jedinicama da u potpunosti zatvore granicu“, rekao je Lukašenko na svečanosti povodom Dana nezavisnosti koji se slavi 3. jula.
On je istovremeno rekao i da su u zemlji otkrivene „spavajuće“ terorističke ćelije, tzv. odredi samoodbrane, sa kojima su povezane zemlje Zapada – Nemačka, Amerika, Poljska, Litvanija, kao i Ukrajina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala