Hrvatski trener: Slavimo poraze kao Srbi Kosovsku bitku

© AP Photo / Paul EllisFudbaleri Hrvatske
Fudbaleri Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Hrvatski trener Ilija Lončarević uporedio je „rasulo u hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji“ i odnos javnosti prema tome sa Kosovskim bojem.
Ante Rebić - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Dramatični dani u Hrvatskoj – u sve je uključen i Prosinečki
Ne samo da su u hrvatskoj javnosti poredili selektora Zlatka Dalića sa nekadašnjim selektorom Srbije Mladenom Krstajićem, posle ispadanja sa Evropskog prvenstva u osmini finala, već je trener Intera iz Zaprešića otišao i korak dalje.
Drama je nastala posle i tokom utakmice sa Španijom, koju je aktuelni vicešampion sveta izgubio posle produžetaka.
Problemi su se dogodili i za vreme meča, mladi Joško Gvardiol je pio vodu kod suprotne aut-linije dok je utakmica bila u toku, Ante Rebić je menjao kopačke, a sve je to naišlo na žestoke kritike.
U tome je prednjačio legendarni Robert Prosinečki, Rebić mu je čak i odgovorio na društvenim mrežama, sa kojih se, zbog pritisaka i negativnih komentara, povukao.
Korak dalje otišao je Lončarević.
„To je stvar odluke da se neke stvari rešavaju drastično. Je li Ante Rebić, bez obzira na neoprezan, čak sirov izlazak s tom izjavom, još vruć od svega toga, napada zbog one situacije s kopačkama… Treba li ići drastično? Treba ako je Rebić s tom izjavom narušio atmosferu u reprezentaciji. No, mora li biti odmah udaljen? Jer takmičenje se završilo“, rekao je Lončarević.
Zatim je napravio poređenje odnosa hrvatske javnosti prema porazu reprezentacije od Španije.
„Imam neke svoje primedbe u vezi naših komentatora na televiziji. Prvo, hteo bih da budu konkretniji. Ja samo slušam o našim fenomenalnim igračima, fenomenalnom ovom, o odličnom rezultatu, odličnih deset minuta protiv Čeha, Španaca. Počeli smo slaviti poraze kao Srbi Kosovsku bitku. Pa ne možemo baš slaviti poraze“, zaključio je hrvatski trener.
► Ko je Švajcarac koji je stekao slavu preko noći zbog neprocenjive reakcije? /foto, video/
► Perina rabona: Opelo za „grupu smrti“
► Ćiro Blažević za Sputnjik: Teško mi je zbog Hrvatske, a Srbija – nedostaje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala