Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Filip Filipović i Sonja Vasić pišu istoriju Olimpijskih igara

© AP Photo / Jae C. HongOlimpijski plamen Tokio 2020.
Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Nakon što je Međunarodni olimpijski komitet dao mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na Olimpijskim igrama državnu zastavu po prvi put nose muški i ženski sportista, doneta je odluka da zastavu Republike Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Tokiju ponesu vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić.
Odluku o tome koji će sportista nositi srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara donosi izvršni odbor Olimpijskog komiteta na predlog Sportske komisije, a odlučujući u odabiru su uspeh i odanost Srbiji kod domaćih sportista.
Tako je 2008. godine u Pekingu zastavu nosio Novak Đoković, 2016. u Rio de Žaneiru Ivana Anđušić Maksimović, reprezentativka Srbije u streljaštvu, da bi ovoga puta velika čast prvi put u istoriji Igara pripala dvoma sportistima.
Filip Filipović jedan je od najboljih vaterpolista sveta, sa reprezentacijom Srbije osvojio je sve što se moglo osvojiti, a u Tokiju će sa ostalim „delfinima“ braniti zlato sa Igara u Riju.
Sa druge strane, MVP nedavno završenog Evropskog prvenstva u košarci, Sonja Vasić, ove godine će uz Jelenu Bruks učestvovati na svojim oproštajnim Olimpijskim igrama, pošto će njih dve nakon Tokija u zasluženu reprezentativnu „penziju“.
Srpske košarkašice brane bronzu sa prošlih Igara, a Vasićeva je za Sputnjik izjavila da iako su Sjedinjene Države favoriti za osvajanje zlatne medalje, čuda su moguća, te da možemo da očekujemo dobar plasman naše ženske košarkaške reprezentacije.
Terzić saopštio širi spisak odbojkašica za Olimpijske igre
Rukometaši Srbije zadovoljni nakon junske akcije /video/
Momak sa Kosmeta doneo zlato Srbiji, Tadić zauzeo peto mesto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala