Englezi nisu dobrodošli u Večni grad

© AP Photo / Matt DunhamNavijači Engleske pred duel sa Nemačkom u osmini finala Evropskog prvenstva
Navijači Engleske pred duel sa Nemačkom u osmini finala Evropskog prvenstva - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2021
Pratite nas
Italijanska Vlada pripretila je navijačima Engleske kaznom od 2.500 funti ukoliko doputuju u Rim na meč četvrtfinala njihove reprezentacije i Ukrajine, sve zbog restrikcija koje su na snazi u vezi sa virusom korona i najnovijim delta sojem.
Navijači fudbalske reprezentacije Engleske upozoreni su da ne putuju u Rim na utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv Ukrajine, te da će biti kažnjeni od strane italijanske Vlade ukoliko pokušaju da gledaju meč u javnosti.
Takođe, Fudbalski savez Italije neće prodati nijednu od 2.500 karata predviđenih za engleske navijače ikome ko ima adresu u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Oni su svoju odluku prosledili UEFA, koja sarađuje sa britanskom ambasadom u Rimu kako bi se uverili da su karte prodate isključivo onim britanskim državljanima koji ne borave u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Naime, prema aktuelnim italijanskim graničnim pravilima, svi putnici iz Velike Britanije moraju u izolaciju u trajanju od pet dana, bilo u hotelu, bilo u privatnom smeštaju – što čini nemogućim opciju da Englezi u subotu prisustvuju četvrtfinalu EP na Stadionu Olimpiko.
Takođe, problem za Engleze je i pravilo 10-odnevne izolacije po povratku u Veliku Britaniju.
Sada i italijanska Vlada preti kaznom u iznosu od 2.500 funti onome ko prekrši pravilo.
„Neće se prodavati karte građanima Engleske u skladu sa restrikcijama obe zemlje (u vezi sa virusom korona, prim.aut). Radimo sa UEFA i Ambasadom Velike Britanije u Italiji kako bismo olakšali prodaju što većeg broja karata Engleskim državljanima koji borave u Italiji“, navedeno je u saopštenju Saveza.
Ukoliko Englezi savladaju Ukrajince u Rimu, navijači „Gordi Albiona“ će u meču polufinala u Londonu imati priliku da ponove spektakl na tribinama Vemblija.
Ukrajina slavi heroja Dovbika i čeka duel sa Engleskom! /video/
Ćiro Blažević za Sputnjik: Teško mi je zbog Hrvatske, a Srbija – nedostaje
Hitna reakcija iz Hrvatske zbog ustaške šahovnice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala