Sud doneo odluku: Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića

Mika Aleksić - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, kojom ga tužilaštvo tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.
Na odluku suda Aleksić i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana.
U saopštenju suda se precizira da je krivično vanpretresno veće suda 29. juna donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu
"Ispitujući optužnicu, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična dela koja su predmet optužbe", navodi se u saopštenju.
Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, koji mu je poslednji put produžen 18. juna za još 30 dana da ne bi u kratkom roku ponovio krivična dela i zbog uznemirenja javnosti.
Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.
Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.
U videu pogledajte šta je supruga Mike Aleksića govorila o njemu u emisiji Marine Rajović Savić "Dok anđeli spavaju".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala