Srbija u problemu – Jović neizvestan za Olimpijske igre

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Srbije Stefan Jović
Reprezentativac Srbije Stefan Jović - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Stefan Jović, reprezentativac Srbije koji se povredio na utakmici sa Filipinima, propustiće po svemu sudeći Olimpijske igre. Naime, on je doživeo rupturu mišića i prema prvim procenama lekara njemu predstoji period oporavka od pet do sedam nedelja, što su svakako loše vesti.
Trijumf „orlova“ nad Filipinima u kvalifikacionom meču za plasman na Olimpijske igre bio je gorkog ukusa.
Srbija jeste obezbedila lidersku poziciju u kvalifikacionoj A grupi, ali je mrlju bacila teška povreda Stefana Jovića svega četiri minuta pre kraja susreta.
Stefan Jović u duelu protiv Filipina - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Muk u Pioniru – momenat zbog kog Srbija strepi /video/
Iskusni plejmejker koji se uvek rado odaziva na pozive u nacionalni tim, uhvatio se za list noge i završio je na parketu posle čega se nije vraćao u igru. Teren je napustio uz pomoć saigrača i medicisnog osoblja, a na pregledima je ustanovljeno da se radi o težoj povredi.
Prema pisanju portala Mocart sport, prve procene za njegov potpuni oporavak su između pet i sedam nedelja, što jasno ukazuje da će Srbija u Tokio morati bez Stefana Jovića, u slučaju da izbori plasman na Igre.
Podsetimo, zbog lakših povreda protiv Filipina nisu igrali Nikola Kalinić i Nemanja Bjelica, u igru nije ulazio ni MVP Evrolige Vasa Micić.
Nakon što su „orlovi“ izborili prvo mesto u A grupi, u polufinalu kvalifikacionog turnira odmeriće snage protiv poražene ekipe iz duela Italija - Portoriko.
► Lekcija iz patriotizma: Biti Srbin – kako to danas ponosno zvuči
► Ana Dabović za Sputnjik: Zlato oko vrata i balkon – za to se igra i živi
► Nesinhronizovani Orlovi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala