Poruka Kurtiju: Ne igrajte se bezbednošću Srba na KiM

© Tanjug / FILIP KRAINCANICKosovska Mitrovica
Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne treba da se igra pitanjem bezbednosti Srba na Kosovu.
"Dobro smo razumeli poruku Aljbina Kurtija da je ''spreman na sve'', samo ga molimo da se ne igra pitanjem bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a i neka se seti šta narod misli o njemu, kada je početkom godine pokušao da prošeta ovim delom pokrajine", naveo je Petković u saopštenju.
On je istakao da se politika ne može graditi na mržnji i animozitetu prema svemu srpskom.
"Zato je Kurtiju bolje da se, umesto za sever pokrajine, sprema za Brisel, gde ga očekuju teški razgovori o svim otvorenim pitanjima, umesto što energiju troši na jalove pretnje. Tu će, pred evropskim posrednicima, morati da odgovori i zašto jedinoj povratnici u Ðakovici Dragici Gašić nije omogućen dostojan život, zbog čega joj prete klanjem i kamenicama", napomenio je Petković.
On je dodao da je više nego jasno da Kurti gaji snažnu opsesiju prema svemu srpskom - našim crkvama i manastirima, našim nacionalnim praznicima i istoriji, do opsesije severom Kosova i Metohije i jezerom Gazivode.
"Takav odnos je i razumljiv - kad nemaš svoje, svojataš tuđe. Zato i pokušava da javnosti baci prašinu u oči kako su Gazivode vlasništvo takozvanog ''Kosova''", a da na sever može kad mu se prohte.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala