Mrak vratio Kecmanovića u život – malo nedostajalo za čudo na Vimbldonu

© AFP 2023 / DAVID GRAYMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Srpski teniser Miomir Kecmanović pružio je sjajnu partiju protiv Roberta Bautiste Aguta u drugom kolu Vimbldona, ali to nije bilo dovoljno da se eliminiše Španac - 3:6, 3:6, 7:6, 6:3, 3:6. Mrak je spasio Miomira i meč je u sredu uveče prekinut, kada je gubio 2:0, da bi se u četvrtak ekspresno vratio do 2:2 u setovima. Ipak, na kraju je pao.
Bautista Agut je u dvoboju sa talentovanim 21-godišnjim Srbinom bio apsolutni favorit, s obzirom na to da je 10. reket planete, dok je Kecmanović 49.
Venus Vilijams, američka teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Suze i kraj za sestre Vilijams
Otvaranje susreta donelo je dva rutinska seta za starijeg i iskusnijeg tenisera, koji je u prvom setu napravio samo jedan brejk i to pri rezultatom 2:1, što je na kraju bilo dovoljno da slavi 6:3.
Identičan rezultat bio je i u drugom setu u kojem je Bautista Agut dvaput „ukrao“ servis mlađem kolegi. Učinio je to u prvom i u devetom gemu.
Zaostatak od dva seta verovatno bi mnoge demoralisao, ali to nije slučaj sa Kecmanovićem. Srbin se konsolidovao i počeo je da igra sjajan tenis. Posle velike borbe u trećem setu, uspeo je da prepolovi prednost Španca, kojeg je dobio u tajbrejku rezultatom 7:3.
Ispostavilo se da je taj izgubljeni set i te kako uzdrmao Bautistu Aguta. Doduše, Španac je u trećem gemu četvrtog seta napravio brejk i činilo se da će do kraja rutinski odraditi posao protiv slabije rangiranog rivala, ali je onda usledio totalni preokret u Londonu.
Kecmanović je u šestom i osmom gemu oteo servis Agutu i stigao je do 5:3. Zatim je na svoj servis stigao do izjednačenja u setovima 2:2.
​U usledila je prava drama na Vimbldonu u drugom kolu u sudaru Srbina i Španca. Igralo se gem za gem, obojica tenisera sebično su čuvali servis sve do osmog gema, kada je Bautista Agut napravio brejk.
Borio se Kecmanović, ali jednostavno je iskustvo u pojedinim situacijama došlo do izražaja u korist starijeg Španca. Na kraju je Bautista Agut uspeo da osvoji gem na svoj servis i da se plasira u treće kolo Vimbldona.
► Kraj za Lajovića i Đerea, Kecmanovića spasao mrak
► Serena slomljenog srca može da očekuje kaznu organizatora Vimbldona
► Đoković predvodi kvartet srpskih tenisera na Olimpijskim igrama, čeka se još jedno ime
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala