Lukašenko pokreće kovidni turizam

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija "Sputnjikom Ve" u Belorusiji
Vakcinacija Sputnjikom Ve u Belorusiji - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odobrio je bezvizne posete ovoj zemlji od 15. jula građanima 73 zemlje radi vakcinacije protiv kovida 19, saopštila je novinska agencija Belta.
„Pruža se mogućnost posete Belorusiji bez viza od 15. jula 2021. građanima 73 države u vremenu do pet dana za vakcinaciju protiv kovida 19. Ovo je predviđeno ukazom br. 251 koji je danas potpisao predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko“, navodi agencija pozivajući se na pres službu šefa države.
Kako javlja agencija, planira se da se vakcinacija stranih državljana protiv kovida vrši uz plaćanje u medicinskim organizacijama koje određuje Ministarstvo zdravlja. Savet ministara Belorusije utvrdiće postupak funkcionisanja informacionog sistema za prikupljanje, obradu i evidentiranje zahteva stranaca za vakcinaciju i proceduru njihove posete zemlji.
Punkt za vakcinaciju - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2020
Belorusija počela vakcinaciju stanovništva „Sputnjikom Ve“
Kako se objašnjava u saopštenju, ustanovljena procedura za vakcinaciju stranaca, uključujući prikupljanje i obradu prijava u informacionom sistemu, direktno pružanje usluga i izdavanje potvrde o vakcinaciji, primenjivaće se na sve građane stranih država, uključujući one koji imaju pravo na bezvizni ulazak u Belorusiju po drugim osnovama.
Ranije je predsednik Belorusije izjavio je da se u zemlji proizvodi dovoljna količina vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) po ruskoj tehnologiji. Prema njegovim rečima, mesečno se proizvede više od pola miliona doza.
U Belorusiji je vakcinacija dobrovoljaca ruskim preparatom „Sputnjik Ve“ započela 1. oktobra 2020. godine. Ova zemlja bila je prva država posle Rusije koja je zvanično registrovala vakcinu. U Belorusiji je uspostavljena zajednička proizvodnja „Sputnjika Ve“ koja se trenutno koristi za vakcinaciju stanovništva.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala