Kraj za „srpskog zeta“ i Kliperse, Finiks u velikom NBA finalu

© AP Photo / Matt YorkFiniks Sans
Finiks Sans - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Košarkaši Finiksa deklasirali su u Los Anđelesu Kliperse rezultatom 130:103 (33:29, 33:28, 31:26, 33:20) u šestom meču Zapadne konferencije, čime su izborili plasman u veliko NBA finale.
Blistao je veteran Kris Pol, koji je za poluvreme ubacio 31 poen, da bi meč završio sa 41 poenom uz osam asistencija.
Stefan Jović u duelu protiv Filipina - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Muk u Pioniru – momenat zbog kog Srbija strepi /video/
Interesantno, ali Pol je čak šest godina proveo u LA Klipersima, a sada je bio njihov dželat, pa su ga na kraju stigle emocije. 
Los Anđeles Klipersi bez Kavaja Lenarda nisu mogli da pruže potreban otopor. Od samog starta susreta Finiks je bio tim koji je diktirao tempo i imao rezultatsku prednost. 
Prvu četvrtinu u Holivudu Sansi su rešili u svoju korist, napravivši četiri razlike, da bi na poluvreme otišli sa plus devet.
Do kraja susreta ta prednost je rasla, a kraju je dostila čak 27 poena.
Markus Moris je odigrao fantastičnu utakmicu krunisanu sa 26 poena, „srpski zet“ Pol Džordž odigrao je nesumnjivo najbolji plej-of u karijeri, imao je 21 poen i devet skokova, ali sve je to bilo uzalud jer je Finiks imao Krisa Pola i više raspoloženih košarkaša.
​Sjajni Devin Buker koji igra fantastičnu sezonu, ubacio je 22 poena, Krauder je brojao do 19, a Deandre Ejton do 16 poena, imao je i čak 17 skokova. Hrvat Dario Šarić utakmicu je završio sa sedam postignutih poena.
I Finiks je na kraju rezultatom 4:2 u finalnoj seriji Zapadne konferencije izborio plasman u veliko NBA finale, a tamo će udariti na boljeg iz dvoboja Milvoki i Atlanta našeg Bogdana Bogdanovića, gde je trenutni rezultat egal - 2:2.
​► Aco Petrović ponizio Hrvatsku usred Splita!
► Srbija izbegla blamažu i pobedila Filipine, brine povreda Jovića
► Ana Dabović za Sputnjik: Zlato oko vrata i balkon – za to se igra i živi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala