Ko je Švajcarac koji je stekao slavu preko noći zbog neprocenjive reakcije? /foto, video/

© AFP 2023 / MARKO DJURICANavijači Švajcarske – EURO 2020
Navijači Švajcarske – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Navijač Švajcarske postao je svetski poznat zbog svoje reakcije na utakmici između Francuske i Švajcarske. Ovog momka već su krenuli da obleću sponzori, te mu je tako švajcarska avio kompanija platila let do Rusije gde se igra duel Španije i Švajcarske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.
Petak 2. jul rezervisan je za utakmice četvrtfinala Evropskog prvenstva, a u prvom susretu sastaće se Švajcarska i Španija (18h). Duel privlači dosta pažnje, a između ostalog i zbog navijača koji je postao viralan na društvenim mrežama zbog reakcije na utakmici sa Francuskom.
Švajcarci su u osmini finala napravili najveće iznenađenje na turniru eliminisavši aktuelnog svetskog prvaka – Francusku.
Utakmica je bila pravi „rolerkoster“, a taj opis najbolje ide uz navijača Švajcarske koji je u roku od 60 sekundi doživeo najgore i najlepše emocije koje sport može da izazove.
Švajcarci su bili pred eliminacijom, u 90. minutu rezultat je bio 3:2, ali samo minut kasnije Gavranović je poravnao rezultat i uveo meč u produžetak.
​Španci su u najavi utakmice sa Švajcarskom veliki deo posvetili ovom navijaču, a prema pisanju Marke radi se o Luke Lutenbahu. Lutenbah je postao poznat širom sveta, a to su odmah iskoristile kompanije da se promovišu.
Navodno, „Swiss Air“ platio je kartu Lutenbahu u biznis klasi do Rusije. Takođe, on će u Rusiju sleteti sa limenkama Red Bula, kompanije koja ga je takođe kontaktirala oko saradnje.
Između ostalog, Turistička kancelarija Švajcarske ponudila je Lutenbahu odmor nakon stresnog Evropskog prvenstva, a Vlada Švajcarske planira da njegov lik postavi za kampanju vakcinacije.
Lutenbah je odreagovao kao i svaki pošteni navijač, takvih je na tribinama u stresnim trenucima na hiljade i hiljade, ali on je imao sreću da ga reditelj programa „ukači“ kada je najpotrebnije.
​► Eksplozija emocija koju reči ne mogu opisati /video/
Perina rabona: Opelo za „grupu smrti“
Ćiro Blažević za Sputnjik: Teško mi je zbog Hrvatske, a Srbija – nedostaje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala