Hrvatska posle drame izbegla novi debakl!

© Foto : FIBADetalj sa utakmice Hrvatska – Tunis
Detalj sa utakmice Hrvatska – Tunis - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobedila je posle drame Tunis 75:70 i plasirala se u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre čiji su domaćini u Splitu.
Izabranici Veljka Mršića dan ranije pretrpeli su težak od Brazila i protiv Tunisa su morali da ostvare trijumf da bi obezbedili plasman među četiri najbolje selekcije.
Viđena je velika drama, a čovek od odluke bio je Pavle Marčinković koji je pogodio trojku na 30 sekundi do kraja, a potom je i u penal seriji došao do ključnog ofanzivnog skoka nakon što je Mario Hezonja promašio bacanje.
Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Nemačke, dok će se u drugom sastati Brazil i Meksiko.
Croatia survive!

Mario Hezonja 'just did it' 😎#FIBAOQT | @CbfHks pic.twitter.com/EArNPNTG4M
Posle prve četvrtine, tačnije posle prvog poluvremena utisak nije bio da ćemo gledati neizvesnu utakmicu. Vatreni su dominirali, igrali pre svega defanzivno jako dobro i posle dvadeset minuta rezultat je bio – 44:28.
Međutim, treća deonica potvrdila je ono što prati selekciju Hrvatske godinama – nekonstantnost i mentalna nestabilnost. Dozvolili su protivniku da se potpuno vrati u meč dobivši treći period sa 29:14.
Neobjašnjivo je šta se desilo Hrvatskoj u ovom periodu meča, ali su izabranici Veljka Mršića uspeli da se vrate i na kraju slave.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Hezonja sa 27 poena, a Bogdanović i Žižić su postigli po 14. Kod Tunisa bolji od ostalih bio je Mežri sa 13 poena, pet skokova i četiri asistencije.
Dončić poslao snažnu poruku Litvaniji!
Ruski košarkaši bez Olimpijskih igara!
Srbija saznala ime rivala u polufinalu kvalifikacija za OI!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala