Federer vratio sat unazad! /video/

© AP Photo / Alberto PezzaliŠvajcarski teniser Rodžer Federer
Švajcarski teniser Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Vimbldona pobedom u tri seta protiv Rišara Gaskea – 7:6 (1), 6:1, 6:4. U narednoj rundi švajcarski teniser igraće protiv domaćeg takmičara Kamerona Norija.
Federer je nakon mučenja u prvom kolu, kada je bio blizu eliminacije sa Vimbldona, odigrao jako kvalitetan meč i u pojedinim trenucima podsetio je na svoje slavne dane. 
Švajcarac je plesao po terenu, igrao atraktivno i potpuno zasluženo je pobedio francuskog tenisera.
Samo u prvom setu gledali smo neizvestan meč. Federer i Gaske bili su sigurni na svojim servisima i posle 40-ak minuta igre ušlo se u taj-brejk.
Rodžeru je proradio bekhend i do kraja meča Rišar se nije mnogo pitao. Federer u taj-brejku slavi sa 7:1 i nošen odličnom energijom na furiozan način kreće drugi set.
Švajcarac je u drugom setu dominirao, Francuz nije bio ni senka onog tenisera iz prvog seta i posle dvadeset minuta na semaforu je bilo 5:0, Federer rutinski dobija drugi set – 6:1 – i time dolazi na korak do pobede.
U trećem setu viđena je veća borba u poređenju na drugi period igre. Ključni momenat desio se u sedmom gemu kada je Rodžer uspeo da napravi odlučujući brejk.
Do kraja je rutinski održao prednost i rezultatom 7:6 (1), 6:1, 6:3 prolazi u treću rundu.
Medvedev očitao lekciju španskom vunderkindu
Mrak vratio Kecmanovića u život – malo nedostajalo za čudo na Vimbldonu
Suze i kraj za sestre Vilijams
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala