Dok Velšani krive sistem, Nemac koga pamti Srbija uništava fudbal – u tišini

© AFP 2023 / JULIO MUNOZFeliks Brih
Feliks Brih - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Pratite nas
Evropsko prvenstvo  u 11 država u pandemijskim okolnostima, putovanja, povrede, žalbe, iznenađenja – sve je drugačije nego što smo navikli, a u svemu jedan čovek se „provlači“ i nastavlja da navlači gnev ljubitelja fudbala.
Vladimir Cufal - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Recept za iznenađenje: Ako je gužva u sredini – probaj okolo!
Bilo je velikih problema u organizaciji takmičenja, okolnosti su takve da se neizvesnost nalazi na svakom koraku, a uz sve to brojna putovanja prave velike probleme i otežavaju, ionako već teške uslove.
Ipak, kako za koga...
Velšani su proputovali gotovo 7.000 kilometara u grupnoj fazi, pošto su nastupali u Azerbejdžanu, Rimu i Holandiji, dok su Danci odigrali tek prvu utakmicu van Kopenhagena i u njoj su uspeli da sa 4:0 eliminišu Vels.
„Ovo je smejurija od takmičenja, ali ko je rekao da će život biti fer. Svaka reprezentacija bi želela da ima svoje navijače, više od onih 350 koji su prekršili državna pravila i ispraznili svoje račune u banci. Ovo je užasno, ali biće sve dobro“, rekao je Ganter.
​Na putovanja se, na primer, nisu žalili Švajcarci, koji su u Budimpeštu, na duel osmine finala sa Francuskom, stigli sa gotovo 10.000 pređenih kilometara, 8.000 više od rivala, ali su uspeli da prođu dalje.
Razloge za tužakanje posebno imaju fudbaleri Belgije, koji su uz Portugaliju, kao rivala u osmini finala, imali i čuvenog sudiju Feliksa Briha, čoveka koji je u Rusiji 2018. godine „odigrao“ za Švajcarsku protiv Srbije.
Nemac je ponovo bio „blage naravi“, kao što tada nije dosudio očigledan prekršaj nad Aleksandrom Mitrovićem u kaznenom prostoru rivala, tako je sada „častio“ fudbalere Portugalije samo žutim kartonima, za pogibeljne startove na igrače Belgije.
​„Fudbal će postati lepši kada Brih bude otišao u penziju“, samo je jedan od komentara na suđenje Nemca.
Belgija je uspela da prođe dalje, golom Torgana Azara, iako je postojao utisak da je rezultat trebalo da bude daleko veći, s obzirom na to da je Brih propustio da dosudi nekoliko prekršaja u opasnoj zoni.
„Lukaku je bio povučen, ali je odbio da padne, nastavio je dalje. I zbog toga što sudije to ne vide, igrači namerno padaju. Sudije treba da nagrade poštenje, ukoliko žele da bude manje simuliranja u fudbalu“, naveo je Gari Lineker, fudbalska legenda.
Evropsko prvenstvo je čudno da čudnije ne može biti, videli smo i više autogolova nego u kompletnoj istoriji, najdalje postignuti autogol i najdalji gol – sve u svemu kompletan utisak i užitak za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu.
► Hitna reakcija iz Hrvatske zbog ustaške šahovnice
► Dijaspora je srušila Republiku /foto/
► Daleko je Rusija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala