Pratite na Sputnjiku od 11.00 časova: Putin odgovara na pitanja građana

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografija„Direktna linija“ sa Vladimirom Putinom
„Direktna linija“ sa Vladimirom Putinom - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Danas će se održati specijalni godišnji program „Direktna linija sa Vladimirom Putinom“. Predsednik će razgovarati sa građanima Rusije u takvom formatu po 18. put. Direktna linija počinje u 11.00 časova.
Prošle godine Kremlj nije organizovao direktnu liniju zbog pandemije virusa korona, a Putin je odgovorio na pitanja Rusa tokom velike godišnje pres-konferencije koja je održana u decembru.
U Kremlju ove godine očekuju da će na Putinovu adresu stići više od milion pitanja. Kako je rekao Peskov, aktivnost građana je tradicionalno visoka. Tokom direktne linije Putin će birati pitanja, a da li će biti u formi teksta, SMS poruke, video-snimka, ili telefonskog razgovora biće poznato tokom samog događaja. Kako je rekao portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, sada za razgovor sa Putinom nisu potrebne kamere i televizija – dovoljna je odgovarajuća aplikacija na smartfonu, a na taj način komunikacije će i biti stavljen akcenat tokom ovogodišnje direktne linije.

Šta pitaju Rusi

Među pitanjima sa kojima se građani javljaju u kol-centar direktne linije preovladavaju ona koja se tiču zdravstva. Građane brine vakcinacija i borba protiv virusa korona, konkretno koju vakcinu da odaberu i kakve imaju na raspolaganju u klinikama.
Pored ogromnog broja pitanja povezanih sa virusom korona, Ruse zanimaju i teme ekonomije. Prema rečima Peskova, ove godine međunarodna pitanja brinu Ruse mnogo manje nego ranije.
Ipak, građani imaju i pitanja koja se tiču rusko-američkih odnosa, dodao je Peskov.
Kako smatraju stručnjaci, Putin će tokom direktne linije većinu vremena posvetiti ruskim socijalnim pitanjima, a naglasak će biti na unutrašnjoj politici. Ipak, oni smatraju da će ruski lider posvetiti dovoljno vremena i pitanjima o Ukrajini, rusko-američkom samitu u Ženevi, „Severnom toku 2“ i drugim važnim spoljnopolitičkim temama.
Tradicionalne televizijske direktne linije pojavile su se još za vreme prvog Putinovog mandata. Prva je održana 24. decembra 2001. godine. Predsednik Rusije je tada razgovarao sa građanima dva časa i 20 minuta, dok je 2013. godine postavljen rekord, kada je direktna linija trajala četiri časa i 47 minuta. Godine 2018. format ove emisije je nešto izmenjen. Tada je Putin uživo određena pitanja rešavao sa predstavnicima regionalne vlasti, ali i sa ministrima.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala