Nesinhronizovani Orlovi /video/

© Sputnik / Petar TadićKošarkaši Srbije
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
„Tri dana smo zajedno, imali smo samo jedan trening, ne može da se očekuje da igramo odmah sinhronizovano“, rekao je Vasilije Micić posle pobede Srbije na startu kvalifikacija za Olimpijske igre. Orlovi su se mučili 35 minuta, ali su u završnici uspeli da slome otpor Dominikanske Republike i slave rezultatom 94:76.
Srpski košarkaši nisu briljirali u duelu sa karipskom državom, što je donekle i očekivano kada se uzme u obzir da su se nosioci ekipe priključili pre nekoliko dana.
Takođe, niko ne očekuje od izabranika Igora Kokoškova da budu na vrhuncu forme mesec dana pre početka Olimpijskih igara, a ne bi ni valjalo da bude tako jer je cilj da se „pik“ dostigne baš kada krene najveće planetarno sportsko takmičenje.
„Mislim da smo malo izgoreli u želji da što pre pobedimo. Ono što je dobro da imamo dosta igrača koji znaju da se igra do kraja. Ova utakmica je bila pravi primer toga. Zasluženo smo pobedili“, rekao je plejmejker reprezentacije Vasilije Micić.
„Mislim da je svako odigrao koliko je bilo potrebno da se dobije utakmica, idemo iz utakmice u utakmicu, nemamo vremena, nije izgovor, to mora da se prihvati i da se ide dalje“, dodao je MVP Evrolige.
Već na startu duela moglo je da se vidi da Dominikanci nisu došli sa belim zastavicama, te su preko Liza i Kuevasa držali priključak.
Igralo se u brzom ritmu, pogađali su se otvoreni šutevi, a ruku na srce naši protivnici imali su ih dosta i koristili su svaku šansu koju bi dobili.
U drugoj četvrtini srpski košarkaši izgledali su nesinhronizovano, ali to nije bio najveći problem. Nedostajala je prepoznatljiva energija, te je Dominikanska Republika imala veliki broj ofanzivnih skokova posle kojih su postizali poene.
Kada se pogleda statistika, srpski košarkaši prednjače u svim kategorijama osim u dve – ofanzivni skok i poeni nakon istih.
Na kraju se to iznivelisalo, te su Dominikanci imali svega jedan skok više u napadu od Srbije (14/13). Međutim, broj poena posle ofanzivnih skokova debelo je na strani karipske države – 20:12.
U svim ostalim kategorijama srpski igrači su dominirali, imali su više poena iz kontranapada, posle izgbljenih lopti, više poena u reketu, od igrača s klupe...
Ali, očigledno je da defanzivni skok nije funkcionisao i to je nešto što će četa Igora Kokoškova morati da ispravi jer će ozbiljniji protivnici to bolje kažnjavati.
Utakmica je prelomljena u četvrtoj četvrtini, ali i u trećoj je moglo da se vidi da je došlo do promene u igri. Srpski igrači stali su u zonu, zbunili su protivnika i mnogo boljom energijom krenuli su da lome otpor.
Igor Kokoškov posle utakmice nije želeo mnogo da analizira utakmicu jer, kako kaže, najvažnija je pobeda.
„Kao što smo i očekivali, teška utakmica. Oni su veoma brzi, igraju opušteno, spontano, koriste celu širinu terena. Nismo im parirali u brzini, znali smo da će odbrana jedan na jedan biti ključna. Dobro smo ušli u utakmicu, ali nismo imali dovoljnu disciplinu, što im je dalo samopouzdanje. Ali, treba da budemo srećni i zadovoljni, bez obzira na prisutna imena teško je okupiti tim, imamo igrače koji su se priključili pre tri dana. Nije lako igrati na ovakvom nivou, ali tako je, kako je. Ključno je bilo što su volja i snalažljivost presudili u finišu, bilo je mnogo grešaka, ali je važno da smo ostvarili pobedu“, rekao je Kokoškov.
Na pitanje da li je za njegov tim dobro što je na startu kvalifikacionog turnira imao tako tešku utakmicu, Kokoškov je odgovorio:
„Nas ova utakmica nije iznenadila. Znali smo da su ekipa koja igra spontano, sa mnogo energije, ali ova utakmica mora već da bude u prošlosti i ne bih je previše analizirao. Bila je onakva kakvu smo očekivali, nisu nas iznenadili“.
I, ovde bi trebalo i mi da se zaustavimo jer već u sredu sledi utakmica sa nezgodnim Filipincima koji će takođe pokušati na sličan način da igraju kao Dominikanska Republika.
„Slična ekipa Dominikani, dosta niski bekovi, dosta brzo igraju, dosta igrača i ne znamo, biće nepredvidivo prvih 10 minuta, na nama je da nađemo način da pobedimo u 40 minuta“, kazao je Micić.
View this post on Instagram

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

Utakmica između Srbije i Filipina igra se u sredu u 20.15, a samo pobednik turnira obezbediće plasman na Olimpijske igre koje se igraju od 23. jula do 8. avgusta.
U drugoj grupi nema Senegala zbog prusustva korone u ekipi, a tu su još Italija i Portoriko, te će Srbija u polufinalu igrati sa jednom od pomenute dve reprezentacije.
Polufinale i finale na programu je u subotu i nedelju.
Srbija jača od tuče, sudija i „rafala“ sa Dominikane u Beogradu!
Poručila nam je da „verujemo da je Srpkinja“ – ako tada, slučajno, nismo, sada moramo! /foto, video/
„Vidovdan“ na Vidovdan za zlatne Srpkinje – uz „Bože pravde“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala