Nema Janga, nema veze tu je Bogdanović – Srbin „izrešetao“ Milvoki /video/

© AP Photo / Matt SlocumBogdan Bogdanović utišava publiku u Filadelfiji
Bogdan Bogdanović utišava publiku u Filadelfiji - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Kada je teško tu je Bogdan Bogdanović! U odsustvu prve zvezde Treja Janga zbog povrede, srpski as predvodio je Atlantu do pobede nad Milvokijem - 110:88 (25:22, 26:16, 36:24, 23:26) u četvrtom meču finala Istočne konferencije.
Od 20 postignutih poena, ubacio je čak šest trojki i pomogao svom klubu da dođe do izjednačenja u seriji. Bogi je imao još pet skokova i osam asistencija, kao i četiri ukradene lopte. 
Konačno! Bogdan Bogdanović se oslobodio grča koji očekivano ima zbog nezgodne povrede kolena. Blesnuo je onda kada je to najpotrebnije i njegova Atlanta onda nije morala da brine za dešavanja na parketu i za rezultat, jer su pregaženi Milvoki Baksi.
Košarkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
„Vidovdan“ na Vidovdan za zlatne Srpkinje – uz „Bože pravde“ /video/
Trojke koje su zaštitno oružje sjajnog srpskog beka konačno su počele da ulaze, što nije bio slučaj u prethodnih šest utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Imao je izuzetno niske procente šuta - 15/56, ali je to ružna prošlost. Bar se tako ispostavilo u četvrtom meču sa Janisom i družinom.
Rešetao je nemilosrdno mrežicu Bogdanović i iz 14 pokušaja za tri bio je precizan šest puta, te je od 20 poena čak 18 stiglo s linije za tri poena.
Jednostavno, neko je morao da preuzme odgovornost i toliki broj šuteva nakon što se u trećem meču finala Istoka povredio najbolji igrač „jastrebova“ Trej Jang. Ipak, Srbin je pokazao da ekipa može da računa na njega onda kada je najteže i najpotrebnije.
​Ne samo što ga je služio šut, već je imao zapaženu ulogu i u defanzivi gde je „ukrao“ četiri lopte, što nije prošlo nezapaženo kod američkih medija. Označili su ga kao najboljeg „kradljivca“ u plej-ofu sa 26 otetih lopti. 
Popularni Bogi imao je veliku podršku u raspoloženom Lu Vilijamsu, koji je ujedno bio i najefikasniji akter meča sa 21 poenom i osam asistencija. Tu su još i Huerter i Kapela koji su ubacili po 15 poena.
S druge strane Milvoki je pružio jednu od najlošijih partija, najbolji poejedinac bio im je Holidej sa 19 poena i devet asistencija, a potpuno su zakazale prve dve zvezde Janis Adetokumbo i Kris Midlton
Grčki reprezentativac zaustavljen je na, za njega, mizernih 14 poena, dok je Midlton brojao do 18.
Serija se seli u Milvoki i naredna utakmica biće odigrana u noći između četvrtka i petka.
► Srbija jača od tuče, sudija i „rafala“ sa Dominikane u Beogradu!
► „Srpski zet“ ostavio Kliperse u životu /video/
► Mediji: Pijani policajac pretio pištoljem Raduljici u Šipovu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala