Meksiko šokirao Rusiju, Dončić i Slovenija silni /video/

© Foto : FIBALuka Dončić – Slovenija
Luka Dončić – Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Rusije poraženi su od Meksika 72:64 na startu kvalifikacija za Olimpijske igre. Zbornaja komanda nalazi se sada u velikom problemu jer će joj za plasman u polufinale biti potrebna pobeda protiv Nemačke u poslednjem kolu.
Rusija je u utakmicu sa Meksikom ušla kao favorit, ali ekipa Sergeja Bazareviča odigrala je ispodprosečan meč koji je ispustila krajem treće deonice.
Zbornaja komanda u drugoj četvrtini imala je i deset poena prednosti (32:22), ali nije uspela da je održi, te se na pauzu otišlo sa rezultatom 36:31.
Treći period igre ispostaviće se kao ključan. Rusija je deonicu počela sa +7, a u poslednjih deset minuta ušla je sa sedam poena zaostatka (43:50). Meksiko nošen odličnom energijom je preuzeo kontrolu i do kraja utakmice nije ispuštao prednost.
Ekipa iz Centralne Amerike na kraju slavi 72:64. Koš razlika igra veliku ulogu jer ako Rusija u poslednjem kolu dobije Nemačku, onda će tri reprezentacije imati skor 1/1. Meksiko trenutno ima +2 koš razliku, Nemačka je na +6, a Rusija na -8.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Francisko Kruz sa 21 poenom, dok je Gustavo Ajon imao 11, sedam skokova i šest asistencija. Kod Rusije Antonov je ubacio 13, Voroncevič 11, a Kulagin i Uhov su imali sedam.
Rusija je na turniru bez najboljeg igrača Alekseja Šveda i tako oslabljeni teško će do plasmana u Tokio. U drugoj grupi u Splitu igraju Hrvatska, Brazil i Tunis.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Kvalifikacije se igraju i u Litvaniji gde je aktuelni šampion Evrope – reprezentacija Slovenije – razbio Angolu 118:68. Slovenci su odigrali rutinsku utakmicu, a Luka Dončić je bio igrač koji je bio najraspoloženiji.
Dončić nije forsirao i utakmicu je završio sa 13 poena, šest skokova, devet asistencija i čak pet ukradenih lopti – indeks 26. Čančar je takođe ubacio 13, po 12 su imali Rupnik i Tobi, a deset Murić, Hrovat i Čebasek.
Slovenija naredni meč igra sa Poljskom, a na turniru u Litvaniji učestvuju još domaćin turnira, Venecuela i Južna Koreja.
​► Poručila nam je da „verujemo da je Srpkinja“ – ako tada, slučajno, nismo, sada moramo! /foto, video/
Ana Dabović za Sputnjik: Zlato oko vrata i balkon – za to se igra i živi
Nesinhronizovani Orlovi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala