Kraj za Lajovića i Đerea, Kecmanovića spasao mrak

© AP Photo / Andy BrownbillDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona pošto je u tri seta poražen od Danijela Evansa – 6:3, 6:3, 6:4.
Lajović, 42. teniser sveta, pružio je dobar otpor Evansu, ali u sva tri seta nije uspeo da odigra najbolje kada je najpotrebnije i na kraju nije uzeo nijedan set.
Na startu meča teniseri su razmenili po brejk, na sredini seta rezultat je bio 3:3, međutim, do kraja sve gemove osvojio je Britanac – 6:3.
Lajović je bio nekonstantan i Evans je to rutinski koristio. U drugom periodu igre domaćem takmičaru bila je dovoljna svega jedna brejk lopta da slomi otpor srpskog igrača.
Ponovo rezultatom 6:3 dobija set i posle 77 minuta igre poveo je 2-0.
U trećem setu gledali smo sličan scenario. Evans je brzo došao do prednosti od 5:2, ali Lajović je pokazao znake života i uspeo je da vrati jedan brejk (5:4).
Ipak, nije mogao i drugi, te je poražen od 26. tenisera sveta. Evansa u trećem kolu čeka bolji iz duela Korda – Oang.
Plasman u treće kolo nije uspeo da obezbedi ni Laslo Đere kog je eliminisao Fabio Fonjini – 6:3, 6:4, 0:6, 6:4.
Srpski teniser uzeo je jedan set za razliku od Lajovića, ali ishod je isti – poraz. U prva dva seta Italijan je uspeo da odigra jako kvalitetno, dok smo u trećem videli pomračenje.
Đere je rezultatom 6:0 smanjio na 2-1 u setovima, međutim, nije uspeo da dođe i do preokreta. Fonjini četvrti set dobija 6:4 i zasluženo prolazi u treće kolo.
U borbi za osminu finala čeka ga bolji iz duela Heris – Rubljov.
​Na kraju dana Miomir Kecmanović nije uspeo da završi meč sa Robertom Bautisom Agutom. Miša se nalazi u teškoj poziciji jer gubi 2-1 u setovima i ima brejk zaostatka u četvrtom, ali zbog mraka susret je prekinut i biće nastavljen u četvrtak.
Đoković „počistio“ Andersona!
► Kirjos „kroz iglene uši“, šok za visokog Amerikanca, Čilić nastavio da pobeđuje /video/
► Rezultat je bio 6:3, 6:4, 5:0... A, onda – skandal! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala