Kim Džong Un smenio visoke funkcionere – „ugrožena bezbednost zemlje“

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un u Vladivostoku
Ruski predsednik Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un u Vladivostoku - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Lider Severne Koreje Kim Džong Un uputio je najoštrije kritike na račun najviših funkcionera zbog propusta u borbi protiv epidemije korona virusa koji su, kako je kazao, izazvali "veliku krizu" i ugrozila bezbednost zemlje.
Državni mediji nisu objavili koja je ključna stvar navela Kima da sazove sednicu Politbiroa vladajuće Radničke partije, ali KCNA prenosi da je Kim smenio nekoliko visokih funkcionera zbog zanemarivanja primene važnih odluka stranke u sprovođenju organizacionih, institucionalnih, materijalnih, naučnih i tehnoloških mera koje su neophodne u borbi protiv pandemije.
Severna Koreja dosad još uvek nije prijavila nijedan slučaj korona virusa, ali eksperti sumnjaju u zvanične navode Pjongjanga i zabrinuti su zbog potencijalne epidemije s obzirom na slab zdravstveni sistem u zemlji, prenosi Rojters
Kim je oštro kritikovao visoke funkcionere zbog navodne nesposobnosti, neodgovornosti i pasivnosti u planiranju i sprovođenju anti-kovid mera, prenela je agencija KCNA.
Kim je u januaru 2020. godine odlučio da zatvori granice Severne Koreje kako bi sprečio širenje novog korona virusa koji se pojavio u susednoj Kini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala