Dve srpske banke spajaju se u jednu

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/NMedjedov / Narodna banka Srbije
Narodna banka Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Banka Poštanska štedionica pripojiće mts banka i te dve srpske banke od sutra posluju kao jedna, saopšteno je iz NBS.
Pripajanje je obavljeno uz saglasnost Narodne banke Srbije s obzirom na to da je ocenjeno da su ispunjeni svi propisani uslovi, odnosno da je ovo pripajanje ekonomski opravdano i da će imati pozitivan uticaj na stanje na finansijskom tržištu u Srbiji, saopšteno je iz NBS.
Dinari - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Koje novčanice se najčešće falsifikuju u Srbiji
Registracija ove statusne promene kod Agencije za privredne registre izvršena je danas, čime Banka Poštanska štedionica postaje pravni sledbenik svih prava i obaveza mts banke, koja je obrisana iz registra privrednih društava.
Cilj sprovođenja statusne promene pripajanja je objedinjavanje poslova dve banke radi racionalizacije poslovanja i sinhronizacije poslovnih aktivnosti, kao i postizanja efikasnijeg procesa rada, navodi se u saopštenju NBS.
„Kako je Republika Srbija direktni i indirektni osnivač sa 100 odsto učešća u obe banke, realizacijom pripajanja Republika Srbija će ostvariti direktan uticaj u obliku efikasnije kontrole nad kapitalom banaka. Pripajanje će imati i pozitivne efekte u vidu povećanja broja klijenata putem ponude proizvoda i usluga obe banke kroz objedinjenu mrežu, kao i razvoja i primene informacionih tehnologija neophodnih za razvoj novih proizvoda i usluga. Takođe, dosadašnjim klijentima obe banke biće na raspolaganju svi proizvodi i usluge, koje su do sada nudile obe banke“, saopštava NBS.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala