Đoković protiv servera u najgorem terminu na Vimbldonu

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, sastaje se u sredu sa Kevinom Andersonom u drugom kolu Vimbldona. Meč počinje u 14:30, a problem koji bi mogao da ima prvi reket sveta odnosi se upravo na termin meča i činjenicu da mu je rival dobar server.
Na startu londonskog Grend slema Đoković je izgubio prvi set protiv domaćeg tenisera Džeka Drejpera, da bi mladog Britanca preslišao u naredne tri deonice čime je rutinski zakazao susret druge runde Vimbldona sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom.
Američka teniserka Serena Vilijams posle pada na Centralnom terenu Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Serena u suzama napustila Vimbldon; Federer: Bože, ne mogu da verujem /video/
Ono što bi moglo da predstavlja problem u današnjem duelu Novaka i Andersona, pored već konstatovanog problema klizavog terena koji je doveo do odustajanja Serene Vilijams i Adrijana Manarina, jeste činjenica da se meč igra u dnevnom terminu.
Takođe, za svetskog broja jedan izazov će predstavljati glavno oružje Južnoafrikanca koji se kotira kao dobar server, ali i činjenica da je u Londonu velika vlažnost, dok su temperaturni uslovi u odnosu na Beograd  daleko bolji – u glavnom gradu Velike Britanije maksimalna prognozirana temperatura je 17 stepeni, nasuprot beogradskih 36 (u hladu).
O tome je i sam Đoković nedavno govorio nakon pobede nad Matsom Moraingom u drugom kolu Beograd opena.
„To ljudi na televiziji ne vide i misle da nije velika razlika, ali za nas je velika razlika kada se promene loptice, kada igraš predvečernji meč, kada igraš usred dana, kada je veća vlaga, nadmorska visina, kada je toplije... To za naš sport pravi veliku razliku. Ako imate nekog jakog servera, onda ovakvi mečevi preko dana nisu najidealniji za takve protivnike, jer loptica brže ide i više odskače u toku dana, a on je visok dva metra i udara zaista izuzetno jako, odnosno ide na sve ili ništa. U takvim nekim uslovima i tom ruletu, kada igrate sa takvim protivnikom, je uvek teže“, objasnio je tada Đoković.
Meč Novaka Đokovića i Kevina Andersona moći ćete da pratite uživo tekstualnim putem na stranicama Sputnjik sporta.
Federer predajom izbegao šok na startu Vimbldona!
Federer priznao: Bio je bolji, imao sam sreće
Britanac koji je hteo da „ukrade“ Srbiji Novaka sad teši sina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala