Novak: Bez greške! /video/

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković na travi tokom meča sa Kevinom Andersonom na Vimbldonu
Novak Đoković na travi tokom meča sa Kevinom Andersonom na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser planete, posle pobede u drugom kolu Vimbldona je prokomentarisao je nivo igre koji je prikazao, kao i učestale padove na Centralnom terenu.
Đoković se plasirao u treće kolo posle rutinske pobede nad Kevinom Andersonom od 3-0 u setovima.
​Iako su mnogi očekivali potencijalne probleme za aktuelnog šampiona, on je protivnika pobedio posle samo sat vremena i 44 minuta, bez ikakvih poteškoća.
„Verovao sam u svoje mogućnosti. Zaista je ovo bio meč bez greške. Verujem da ni moj trener neće imati zamerke“, rekao je Đoković i dodao:
Meč je obeležilo nekoliko Novakovih padova na travu Centralnog terena, koja je već uzela danak, pošto su se na istom terenu povredili i Serena Vilijams i Adrijan Manarino.
Novak je posle pobede u prvom kolu izjavio „da nikada nije toliko padao“, a isti trend se nastavio i u drugom kolu. Zanimljivo je bilo i videti da je imao i podršku publike, što nije uveč bio slučaj u Londonu.
„Navikli smo da igramo pred publikom, ali u prethodnih 18 meseci to nije bio slučaj. Veoma sam srećan što vas sve vidim na terenu. Izgleda da sam se baš lepo povezao i sa travom. Ne sećam se da sam ovoliko padao na Vimbldonu“, dodao je srpski teniser.
 
Anderson se u svakom setu dobro držao, sve dok Novak nije dodao gas, munjevito napravio brejk i ubrzo priveo set kraju.
„Po jedan brejk je bio dovoljan (Novak je napravio dva brejka u drugom setu prim. aut). Čuvao sam servis i dobro se osećao igrajući sa osnovne linije. On ima odličan servis i udarce i zbog iskustva uvek može da bude opasan. Pokušavao sam da napravim što manje grešaka, jer sam znao da neću imati mnogo prilika da mu oduzmem servis. Teško da sam mogao bolje da igram“.
Novak će ponovo na teren izaći u petak, kada će se sastati ili sa Amerikancem Denisom Kudlom ili sa Italijanom Andreasom Sepijem.
Serena u suzama napustila Vimbldon; Federer: Bože, ne mogu da verujem /video/
Javio se Đokovićev mrzitelj: „Mogu da mu napravim problem, on je izneverio sport“
Đere izjednačio rekord, Medvedev se osvetio Nemcu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala