Bajden predstavio novi plan: Koštaće 1,2 hiljade milijardi dolara /video/

© AP Photo / Patrick SemanskyAmerički predsednik Džo Bajden
Američki predsednik Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Američki predsednik Džo Bajden predstavio je novi infrastrukturni plan državnih investicija, vredan 1,2 hiljade milijardi dolara.
Predsednik SAD Džo Bajden poručio je da su Ameriku ka budućnosti uvek pokretale velike državne investicije i da je vreme da se ta politika nastavi.
On je u gradu Lakros, u državi Viskonsin, gde je otpočeo kampanju promovisanja infrastrukturnog plana vrednog 1,2 hiljade milijarde dolara, o kom su saglasnost postigli demokratski i republikanci senatori, rekao u utorak da veruje da ne postoji ništa što SAD ne mogu da ostvari ujedinjene i podsetio da je pre 65 godina u Americi počela izgradnja putne infrastrukture.
„Predsednik Ajzenhauer potpisao je zakon o izgradnji autoputeva širom Amerike. Vreme je da nastavimo tu priču. To će nas učiniti konkurentnim u svetu. Američki radnici imaće dobro plaćene poslove na izgradnji i modernizaciji naših puteva i mostova“, poručio je Bajden u obraćanju, prenosi Tanjug.
Da bi predloženi plan postao zakon, potrebno je da bude usvojen u američkom Kongresu.
Bajden je ranije predložio paket od oko 2,3 hiljade milijardi dolara, a kasnije se predložena njegova vrednost smanjivala u pokušaju da pridobije republikansku podršku potrebnu za napredak mera u ravnomerno podeljenom Senatu.
Brojni republikanci su plan ulaganja u infrastrukturu kritikovali kao bespotrebno rasipanje novca.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala