Amerika demantuje glasine: Raketni razarač ne plovi prema Krimu /foto/

CC BY 2.0 / Flickr / US Navy, MC1 Theron J. Godbold / Američki raketni razarač "Ros"
Američki raketni razarač Ros - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Američka Ratna mornarica demantovala je glasine koje su se pojavile na internetu da američki razarač „Ros“ navodno plovi prema Krimu i objavili su fotografije broda u luci Odesa.
„Uprkos nedavnim saopštenjima, razarač 'Ros' američke flote pre 30 minuta bio je u luci Odesa u Ukrajini kao podrška vežbama 'Morski povetarac', a tu će i ostati u dogledno vreme“, navodi se na zvaničnom nalogu „Sea Breeze“ na Tviteru koji vode vojnici američke Šeste flote.
​Na društvenim mrežama su se ranije pojavile vesti da razarač plovi prema Krimu. Autori objava su se navodno pozivali na sajtove za praćenje kretanja brodova.
Raketni razarač „Ros“ uplovio je u Crno more 26. juna i učestvovaće u vojnim vežbama „Morski povetarac“.
Glasine o američkom razaraču „Ros“ pojavili su se u svetlu dva incidenta sa NATO brodovima u blizini obala Krima. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je fregata holandske Ratne mornarice „Evertsen“ koja se 24. juna nalazila u neutralnim vodama promenila pravac kretanja i uputila se prema Kerčkom moreuzu. Kako bi sprečili povredu ruske granice, podignuti su lovci Su-30 i bombarderi Su-24. Nakon toga je brod promenio kurs.
Dan ranije britanski razarač „Defender“ ušao je tri kilometra u teritorijalno more i prešao rusku granicu u području rta Fiolent na Krimu. Ruski brod je ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M je bombardovao pravac kretanja broda.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala