Aco Petrović ponizio Hrvatsku usred Splita!

© Foto : FIBAAco Petrović – selektor Brazila
Aco Petrović – selektor Brazila - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Brazila pobedili su Hrvatsku 94:67 u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ekipa Aca Petrovića odigrala je fantastičnu utakmicu i održala je čak košarke Vatrenima u Splitu.
Hrvatska je u duel ušla kao favorit, ali Brazil na klupi ima čoveka koji zna kako košarkaši ove reprezentacije dišu – Aca Petrovića – koji je na fenomenalan način pripremio utakmicu.
Od starta duela Brazil je igrao odlučno, čvrsto, nisu oklevali i posle deset minuta igre rezultat je bio 25:20. U sastavu Hrvatske bio je Bojan Bogdanović, ali košarkaš Jute nije imao najbolje šutersko veče.
Već u drugoj četvrtini krenula je da raste prednost „Selesaa“ i ovoga puta odbrana je bila ključ. Sveli su Hrvate na svega 14 poena u četvrtini i sa +11 otišli su na pauzu, 45:34.
​U drugom poluvremenu potpuno se raspala igra Hrvatske. Prednost gostiju samo je rasla i u četvrtoj deonici došli su do maksimalnih +30 (92:62).
Na kraju su slavili 94:67 i kao prvoplasirani prošli su u polufinale. Hrvatska će za plasman među četiri najbolje igrati protiv Tunisa koji su Brazilci dobili dan ranije.
U drugoj grupi igraju Nemačka, Meksiko i Rusija i tamo će, verovatno, Nemci i Meksikanci proći dalje.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rafa Hetšajmer sa 20 poena, Kaboklo je postigao 17, a Meindl 14 poena. Kod Hrvata bolji od ostalih bio je Bogdanović sa 16, a Ukić je dodao 13.
► Meksiko šokirao Rusiju, Dončić i Slovenija silni /video/
Muk u Pioniru – momenat zbog kog Srbija strepi /video/
► Srbija izbegla blamažu i pobedila Filipine, brine povreda Jovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala