„Srpski zet“ ostavio Kliperse u životu /video/

© AP Photo / Matt YorkPol Džordž
Pol Džordž - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Košarkaši Los Anđeles Klipersa predvođeni „srpskim zetom“ Polom Džordžom pobedili su Finiks rezultatom 116:102 (36:26, 23:26, 32:26, 25:24) , i na taj način su sprečili Sanse da iskoriste prvu od tri meč lopte za plasman u veliko NBA finale.
U petoj utakmici finala Zapadne konferencije istakao se Pol Džordž, koji je uništio Finiks, postigao je čak 41 poen od čega čak 30 u drugom poluvremenu.
Srpske košarkašice na pobedničkom postolju i kapiten Jelena Bruks sa peharom - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Jelena Bruks sa peharom za Sputnjik: Božja ruka i buđenje Srbije posle „najgoreg“
Los Anđeles Klipersi imaju na koga da se oslone kada je teško i kada se „lomi“, jasno je da je to „srpski zet“, koji je oženio Danijelu Rajić. 
Neko je morao da preuzme odgovornost u odsustvu prve zvezde Kavaja Lenarda, a to je bio Džordž koji je osim 41 poena imao  još 13 skokova i šest asistencija. On je šutirao 10/12 iz igre, čime je oborio lični rekord u plej-ofu NBA lige. Najveću podršku imao je u Redžiju Džeksonu koji je ubacio 23 poena, kao i Markusu Morisu koji je stao na 22.
S druge strane, očekivano je najbolji u redovima Finiks Sansa bio Devin Buker sa 31 poenom, pratio ga je Kris Pol sa 22 poena uz osam asistencija.
​Jasno je da je loša odbrana Sansima oduzela priliku da reše finale Zapada i da slave s ubedljivih 4:1. Ovako je rezultat u seriji 3:2, a naredni meč u noći između srede i četvrtka igra se u „Stejpls centru“, pa ostaje da se vidi da li će serija biti dodatno zakomplikovana, ili će Sansi iskoristiti drugu meč loptu. 
► Doček košarkašica Srbije u Beogradu uz „Vidovdan“ i poruku Ivon na srpskom: „Živela Srbija!“ /video/
► Željko Obradović zvanično u Partizanu: Ovo nije rizik, ovo je čista emocija! /video/
► Mediji: Pijani policajac pretio pištoljem Raduljici u Šipovu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala