Rusija objavila snimak presretanja holandskog broda /video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaLovac-bombarder Su-24
Lovac-bombarder Su-24 - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Na Crnom moru se u poslednje vreme ređaju incidenti. Samo dan nakon plovidbe kontroverznog britanskog razarača u blizini Krima, u ruskim vodama pojavila se holandska fregata „Evertsen“. Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video-snimak presretanja holandskog broda.
Konkretno, Ministarstvo odbrane Holandije tvrdi da su ruski lovci prošle nedelje navodno stvorili opasnu situaciju za brod holandske mornarice na Crnom moru.
Međutim, ruski vojni resor demantovao je te navode rekavši da su  ruski lovci Su-30 i bombarderi Su-24 izveli upozoravajuće letove u blizini holandske fregate „Evertsen“ kako bi sprečili povredu ruske pomorske granice u regionu Kerčkog moreuza.
U saopštenju Ministarstva se ističe da je kontrola Crnomorske flote 24. juna ustanovila da se holandska fregata, koja je plovila u neutralnim vodama, promenila kurs i počela da se kreće prema Kerčkom moreuzu. Da bi se sprečilo narušavanje granice Rusije podignuti su lovci Su-30 i bombarderi Su-24.
Podsetimo, kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila je 23. juna tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.
Prema navodima ruskog vojnog resora, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala