Rikardo se vratio u Partizan /video/

© Foto : FK PartizanRikardo Gomeš
Rikardo Gomeš - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Kada je u junu 2018. godine stigao u Partizan iz portugalske druge lige, Rikardo Gomeš je navijačima crno-belih bio malo poznat, sada kada je stigao u drugi mandat, dolazi kao veliko pojačanje.
O njemu su, pre tri godine, navijači znali, mahom, samo osnovne podatke dostupne na internetu, poput toga da je u prethodnoj sezoni postigao 24 gola i da je standardni reprezentativac Zelenortskih Ostrva, pa su od njega očekivali da sličan učinak ponovi i u crno-belom dresu.
Za razliku od njih, sportski sektor u klubu, na čelu sa direktorom Ivicom Ilievim, koji ga je i doveo u Humsku, znao je takav igrač mora da napravi razliku na terenu. Snagom, brzinom, inteligencijom i fudbalskom tehnikom.
„Gomeš je igrač koji ima karakteristike koje su nama potrebne. Očekujem da bude važan deo u našoj slagalici i želja nam je da ponovi prethodnu sezonu u dresu našeg kluba“, rekao je tom prilikom Iliev.
I, nakon potpisivanja ugovora i prođenih medicinskih pregleda, Rikardo se sa ekipom uputio na pripreme u slovenački Ptuj i za tih godinu dana u Partizanu postigao 26 golova.
Sada, kada u junu ove godine Rikardo Gomeš po drugi put stiže u Humsku, navijači Partizana znaju ko nam je došao.
Sećaju se gola u derbiju, pogotka protiv Bešiktaša i asistencije Zoranu Tošiću za izjednačenje u polufinalu Kupa protiv Radničkog u Nišu, čime je Partizan izborio prolaz u finale, a tamo kasnije savladao Crvenu zvezdu i osvojio pehar.
Gomeš je kao član Erzuruma došao da obiđe ekspediciju Partizana tokom priprema u Antaliji i tom prilikom poručio:
„U Beogradu sam bio godinu dana, osvojili smo Kup, bili drugi u prvenstvu i to je za mene bila najbolja godina u karijeri. Takođe mi nedostaju i navijači koji su bili fantastični, i ko zna, možda se jednog dana vratim. Voleo bih da se to dogodi, a volela bi i moja supruga kojoj se Beograd mnogo sviđa“.
Riki, kako su ga zvali u prvom mandatu u dresu Partizana, prošao je lekarske preglede, danas u 19.00 časova će biti i zvanično predstavljen kao novo pojačanje našeg kluba, i odmah nakon toga se seli u slovenački Ptuj da uhvati zalet za novu sezonu.
Pre tri godine, kao 26-anonimni fudbaler je uspeo da se uvuče pod kožu navijača Partizana, a danas kao neko ko će u decembru ući u četvrtu deceniju života, od njega se očekuje, ako ne da bude bolji, onda barem da ponovi istu takvu sezonu.
► Partizan remizirao sa šampionom Slovenije /video/
► Lalatović otišao u Saudijsku Arabiju
► Šampioni u čast srpske legende: „Radomir, uvek u našim srcima!“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala