Prva laboratorija koja spaja veštačku inteligenciju i 5G

CC0 / ADMC / 5G mreža
5G mreža - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Američka kompanija NVIDIA udružiće se sa „Gugl klaudom“ kako bi osnovala prvu laboratoriju za veštačku inteligenciju na mreži 5G, objavila je kompanija na svojoj zvaničnoj veb-stranici.
„To će omogućiti softverskim kompanijama za veštačku inteligenciju i mrežnu infrastrukturu da razvijaju, testiraju i usvajaju rešenja koja će ubrzati formiranje pametnih gradova, pametnih postrojenja, kao i ostale napredne upotrebe 5G mreže i veštačke inteligencije“, navodi se u izjavi.
Laboratorija će kompanijama pružiti pristup i platformi „Gugl klaud antos“ i NVIDIA-inoj ubrzanoj računarskoj hardverskoj i softverskoj platformi pomoću kojih će moći da koriste podatke i veštačku inteligenciju za vođenje poslovnih performansi, poboljšanje operativne efikasnosti i optimizuju sigurnost i poverljivost.
Kompanije će započeti razvoj laboratorije u drugoj polovini godine.
„Globalna telekomunikaciona industrija prolazi kroz veliku transformaciju jer brzina 5G stvara neviđene mogućnosti za isporuku veštačke inteligencije na 5G“, rekao je Roni Vasišta, viši potpredsednik Telekoma u kompaniji NVIDIA. „Naša saradnja sa ’Gugl klaudom‘ pomoći će operaterima da osmisle i stvore nove profitne centre izgrađene na veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju.“
NVIDIA je kompanija osnovana 1999. godine, specijalizovana za veštačku inteligenciju sa više od 11.000 zaposlenih, a prema njenom zvaničnom veb-mestu, „izazvala je skok tržišta igara za računare i redefinisala modernu grafiku“, prenosi Sputnjik mundo.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala