Odgovor Holandiji: Ruski avioni podignuti kao upozorenje za narušavanje granice /video/

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMinistarstvo odbrane Ruske Federacije
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Ruski lovci Su-30 i bombarderi Su-24 izvršili su upozoravajuće letove u blizini holandske fregate „Evertsen“ kako bi sprečili povredu ruske pomorske granice u regionu Kerčkog moreuza, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
U saopštenju se ističe da je kontrola Crnomorske flote 24. juna ustanovila da se holandska fregata, koja je plovila u neutralnim vodama, promenila kurs i počela da se kreće prema Kerčkom moreuzu. Da bi se sprečilo narušavanje granice Rusije podignuti su lovci Su-30 i bombarderi Su-24.
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Posle letova ruskih aviona, fregata ‘Evertsen’ odmah je promenila kurs od granice Ruske Federacije i nastavila da plovi po prethodnoj maršruti. Posade ruskih aviona vratile su se na svoje matične aerodrome“, objašnjava se u saopštenju.
Rusko Ministarstvo takođe je naglasilo da su „letovi ruskih aviona izvedeni u skladu sa međunarodnim pravilima za upotrebu vazdušnog prostora“.
Ranije je Ministarstvo odbrane Holandije saopštilo da su ruski lovci u četvrtak 24. juna navodno stvorili opasnu situaciju za brod holandske ratne mornarice na Crnom moru koji se tada nalazio jugoistočno od Krima.
 
 
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala