Novi rekord u mobilnoj telefoniji: Kamera od 192 megapiksela

CC0 / Pixabay / Mobilni telefon
Mobilni telefon - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Senzor od 200 megapiksela proizvodiće južnokorejski gigant "Samsung", međutim postoji velika verovatnoća da će "Šaomi" biti prvi koji će ga koristiti.
Senzor će imati rezoluciju od 192 megapiksela i podržavaće spajanje 16 piksela u jedan, čime bi radio na tačno 12 megapiksela izlazne rezolucije. Uz krop slike, ovaj senzor bi trebalo da podrži izvorni 4K zum.
Sve to će zahtevati mnogo snage, koju će isporučiti SM8450, naslednik Snapdragona 888, poznatiji i kao Snapdragon 895. Ovaj čip će biti napravljen u procesu od 4 nm i imaće sledeću generaciju Krio 780 CPU jezgra (zasnovanu na novoj ARMv9 arhitekturi), novi Adreno 730 GPU i novi X65 5G modem.
Njegov ekran će imati visoko zakrivljene stranice i jedno izdubljenje za kameru. Zbog toga je za očekivati da će kamere ispod ekrana morati malo duže da sačekaju.
Za sada nije ni jasno kojoj "Šaomi" seriji će telefon pripadati. Prvi telefon od 108 megapiksela bio je eksperimentalni Mi Mix Alfa, nakon čega je usledio Mi CC9 Pro, koji je globalno predstavljen kao Mi Note 10 (Pro). Naravno, oni su imali čipsete Snapdragona serije 700 srednjeg ranga, a ne vodeći čip, preneo je B92.
Jedno je jasno, ovaj telefon neće izaći ove godine - možda bude predstavljen krajem decembra i početkom januara, kao što je to bilo sa Mi 11. Trebalo bi imati u vidu i da će vremenski okvir verovatno biti određen dostupnošću čipova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala