Novi gaf: Ministarka tzv. Kosova pomešala NATO zastavu sa obeležjima UN

© AP Photo / Visar KryeziuNavijači tzv. Kosova
Navijači tzv. Kosova  - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova Donika Gervala morala je da promeni objavu na Tviteru zbog greške sa zastavom.
Kako javljaju tamošnji mediji, ona je pomešala NATO zastavu sa obeležjima Ujedinjenih nacija.
Gervala je promenila zastave i izmenila post, priznajući da je napravila grešku.
"Prijateljski sastanak sa generalnim sekretarom NATO Stoltenbergom u vezi njegove posete Kosovu 1. jula. Dobro je videti predanost Alijanse kada je reč o bezbednosti Kosova i njegovih građana. Kosovo nikada neće zaboraviti da nas je NATO Spasio", navela je ona u promenjenom postu, a "tviteraši" su ubrzo počeli da ismevaju njen gaf.
​"Gazeta ekspres" podseća da je Gervala i ranije imala grešku na Tviteru. Naime, pre oko mesec dana njena objava na engleskom bila je puna grešaka, te je ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova moralo da ukloni post i ponovo ispiše stav prištinskih ustanova povodom prizemljenja aviona u Belorusiji, kada je uhapšen aktivista Roman Protaševič.
Objave ministarstva spoljnih poslova samoproklamovanog Kosova na Tviteru ranije su naišle na osude javnosti, prensoi B 92.
Novinar Enver Robeli rekao je ranije da je objava ovog ministartstva na lošem engleskom jeziku zapravo "neprofesionalna, nediplomatska i neozbiljna“.
I mišljenje stručnjaka za politička pitanja Agona Malićija je da bi zvanične objave trebale da budu ozbiljnije, jer, kako kaže, institucije ne mogu biti na istom nivou kao Fejsbuk analitičari.
"Molba za Ministarstvo spoljnih poslova: zvanični tvitovi da budu ozbiljniji i koherentniji u stilu, jeziku i sadržaju. Država ne može objavljivati status slobodnog stila poput statusa Fejsbuk analitičara", rekao je Malići.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala