NATO brodovi u Crnom moru na oku ruske Crnomorske flote /video/

© Foto : Crnomorska flota / © Bričevskiй A.Morski minolovac "Ivan Golubec"
Morski minolovac Ivan Golubec - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Ruska Crnomorska flota kontroliše akcije brodova NATO-a i drugih zemalja koje učestvuju u vojnim vežbama „Morski povetarac“ (Sea Breeze-2021), navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, prenose „Izvestija“.
„Snage i sredstva Crnomorske flote realizuju kompleks mera kontrole akcija brodova udruženih vojno-pomorskih snaga NATO-a i drugih zemalja koje učestvuju u vežbama 'Morski povetarac' koje su počele 28. juna 2021. godine u severozapadnom delu Crnog mora“, navodi se u saopštenju.
​Ranije je saopšteno da je američki raketni razarač „Ros“ (USS Ross) uplovio u vode Crnog mora gde će učestvovati u vežbama „Morski povetarac“.
U Crnom moru su 28. juna počele godišnje američko-ukrajinske vojne vežbe „Morski povetarac 2021“. Učesnici će uvežbavati borbene operacije na moru, kopnu, u vazduhu, desant padobranaca, protivbrodsku i protivvazdušnu  borbu sa protivnikom. Ruska delegacije je tokom sastanka o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u Beču ukazala na razmere i agresivnost vežbi „Morski povetarac“ koje ne doprinose bezbednosti u regionu.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala