Kanada na ruskim granicama: Vojska otvorila svoj štab u Letoniji

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaLuka u Rigi
Luka u Rigi - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Sedište kanadskih oružanih snaga, koje se nalaze na čelu multinacionalnog bataljona NATO-a stacioniranog u Letoniji, otvoreno je u ponedeljak u Rigi, saopštila je pres služba ministarstva odbrane baltičke republike.
Svečanoj ceremoniji otvaranja zgrade prisustvovali su ministar odbrane Letonije Artis Pabriks, komandant oružanih snaga republike Leonidis Kalninša i pukovnik Žan-Fransoa Koden koji je preuzeo funkciju šefa predstavništva Oružanih snaga Kanade u Letoniji, zamenivši na tu dužnost pukovnika Erika Laforea. Novo sedište u Rigi je najveći projekat Oružanih snaga Kanade u inostranstvu u poslednjih decenija.
"U zgradi će biti smešteni vojnici kontingenta kanadskih vojnika koji se u ovom trenutku nalaze na teritoriji združenog štaba Nacionalnih oružanih snaga (Letonije), kao i vojnici drugih država-saveznika koji vrše dužnost u borbenoj grupi proširenog prisustva NATO-a u Letoniji", ukazuje Ministarstvo odbrane baltičke republike.
Prema podacima pres-službe Ministarstva odbrane Letonije, vrednost izgradnje štaba komande Oružanih snaga Kanade u Rigi iznosi više od 12,2 miliona evra.
Ranije je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov podsetio o starim obećanjima SSSR-u da se NATO neće širiti na istok, izrazivši sumnju da Zapad može da održi svoju reč.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala